Kategoriat

Blogi

11 Online Dating virheitä välttää

2022-07-31

11 Online Dating virheitä välttää

Olet luultavasti kuullut sen jo aiemmin: nettideittailu on miinakenttä. Täynnä hyypiöitä, huijareita ja vain yleisesti ottaen huonoja ihmisiä. Mutta sen ei tarvitse olla niin! On paljon keinoja varmistaa, ettet tee mitään yleisiä virheitä.

Seuraavassa on joitakin yleisimpiä viestivirheitä, joita ihmiset tekevät nettideittailussa, ja miten niitä voi välttää:

1. Viesteihin vastaamatta jättäminen.

Jos joku käyttää aikaa viestisi lähettämiseen, vähintä, mitä voit tehdä, on vastata. Jos et ole kiinnostunut, lähetä nopea "Kiitos viestistä, mutta en usko, että sovimme yhteen" -viesti ja jatka eteenpäin.

2. Yhden sanan viestien lähettäminen.

Toinen yleinen virhe, jonka ihmiset tekevät, on lyhyiden, yhden sanan viestien lähettäminen. Tämä saa sinut näyttämään laiskalta ja epäkiinnostuneelta, etkä todennäköisesti saa vastausta. Näe hieman vaivaa ja laadi kunnollinen viesti - se on sen arvoista.

3. Olemalla töykeä tai loukkaava.

Tämän pitäisi olla sanomattakin selvää, mutta valitettavasti se on liian yleistä. Ihmiset luulevat, että he pääsevät pälkähästä olemalla töykeitä tai loukkaavia verkossa, mutta näin ei ole. Se on valtava käänteentekevä asia, mutta saat todennäköisesti myös ilmoituksen ja porttikiellon useimmilta deittisivustoilta.

4. Liian monen viestin lähettäminen.

Muutaman viestin lähettäminen edestakaisin on ihan ok, mutta älä liioittele. Jos pommitat jotakuta viesteillä, se vaikuttaa epätoivoiselta ja ärsyttävältä. Jälleen kerran, ota asiat hitaasti ja katso, miten se sujuu.

5. Liian suorasukainen.

On yksi asia olla flirttaileva, mutta flirttailun ja liian suorasukaisen välillä on hieno raja. Jos viestisi ovat liian seksuaalisia tai henkilökohtaisia, se todennäköisesti pelottaa ihmiset pois. Pelaa aluksi varman päälle ja tutustu henkilöön ennen kuin alat jakaa intiimejä yksityiskohtia.

6. Älä lähetä samaa viestiä eri ihmisille.

Kun lähetät viestejä ihmisille deittisivustolla, on tärkeää muistaa, että kaikki ovat erilaisia. Se, mikä toimii yhdelle ihmiselle, ei välttämättä toimi toiselle, joten älä vain kopioi ja liitä samaa viestiä kaikille. Käytä aikaa jokaisen viestin henkilökohtaistamiseen. On paljon parempi kirjoittaa jokaiselle henkilölle yksilöllinen viesti, vaikka se olisi vain muutama lause, ja saat todennäköisemmin vastauksen.

7. Vanhojen tai väärennettyjen valokuvien lähettäminen.

Toinen virhe, jonka ihmiset tekevät, on vanhojen tai väärennettyjen valokuvien lähettäminen. Älä tee näin! Se on harhaanjohtavaa, eikä se tee hyvää vaikutelmaa. Jos haluat, että ihmiset lähettävät sinulle takaisin viestejä, pidä kiinni tuoreista, rehellisistä kuvista.

8. Viestien oikolukematta jättäminen.

Ennen kuin painat lähetä, käytä hetki aikaa oikolukemaan viestisi. Näin vältät kiusalliset kirjoitus- tai kielioppivirheet. Kukaan ei ole täydellinen, mutta yrittäminen ei haittaa. Jos kirjoitat yleensä liikkeellä, aloita kieliopin tarkistuspalveluiden käyttö verkossa - nykyään se on niin helppoa ja useimmiten ilmaista.

9. Liian nirsoilu.

Älä pelkää viestiä ihmisille, jotka eivät sovi "tyyppiisi". Koskaan ei tiedä, he saattavat yllättää sinut. Sama pätee ihmisiin, jotka lähettävät sinulle ensimmäisenä viestin - älä vain jätä heitä huomiotta, koska he eivät ole tyyppiisi. Anna heille mahdollisuus, kuka tietää, mitä voi tapahtua?

10. Seurailematta jättäminen.

Jos olet viestitellyt edestakaisin jonkun kanssa ja asiat näyttävät sujuvan hyvin, älä vain yhtäkkiä lopeta vastaamista. Jos et ole kiinnostunut, se on ihan ok, mutta ole edes niin kohtelias, että jätät hänet rauhaan. Yksinkertainen "Olen pahoillani, en vain tunne sitä" -viesti riittää.

11. Älä valehtele iästäsi/ulkonäöstäsi.

On houkuttelevaa haluta esittää parasta mahdollista, kun olet nettideittailemassa, mutta älä valehtele iästäsi tai ulkonäöstäsi. Ennemmin tai myöhemmin totuus tulee julki, eikä se ole sen arvoista. Ole rehellinen alusta alkaen, niin löydät todennäköisemmin jonkun, joka sopii sinulle.

Lopuksi tiivistetään pääkohdat.

Siinä on siis 11 yleistä virhettä, joita kannattaa välttää nettideittailussa. Kunhan muistat olla oma itsesi, olla kunnioittava ja pitää hauskaa, niin löydät varmasti menestystä nettideittailun maailmassa, etsitpä sitten vakavaa suhdetta tai vain satunnaista seksiä!

Author profile

Mira Karvinen

Online-treffiasiantuntija

Mira Karvinen, arvostettu online-treffiasiantuntija parhaatdeittisivut.fi-sivustolla, jakaa arvokasta tietoa ja käytännön vinkkejä menestyäkseen online-treffeillä.

Muita artikkeleita aiheesta blogi

 • Tinder SELECTin paljastaminen: Tinder: Nostamalla treffipelisi

  2023-12-19

  Tinder SELECTin paljastaminen: Tinder: Nostamalla treffipelisi

  Online-deittailun alati kehittyvässä maailmassa Tinder on tehnyt jälleen yhden uraauurtavan liikkeen, kun se on ottanut käyttöön eksklusiivisen Tinder SELECT -jäsenyyden. Tämä premium-jäsenyys, jonka tarkoituksena on parantaa deittikokemustasi, avaa ovet moniin ainutlaatuisiin etuihin, jotka erottavat sen tavallisesta Tinder-tarjonnasta. Tässä blogikirjoituksessa selvitämme, mitä Tinder SELECTillä on tarjottavanaan ja miten voit avata tämän eksklusiivisen deittialueen.

  Ville Järvinen

  Ville Järvinen

  Online-deittibloggaaja

  3 min read
 • Parhaat 30 Pickup Lines, jotka saavat sydämet lepattaa

  2023-12-12

  Parhaat 30 Pickup Lines, jotka saavat sydämet lepattaa

  Deittailun ja romantiikan maailmassa hyvin ajoitettu ja viehättävä iskurepliikki voi olla avain jään murtamiseen ja ikimuistoisen ensivaikutelman tekemiseen.

  Ville Järvinen

  Ville Järvinen

  Online-deittibloggaaja

  1 min read