Kategoriat

Blogi

21 sanaa, jotka sinun pitäisi tietää polyamoriaan ryhtyessäsi

2022-08-05

21 sanaa, jotka sinun pitäisi tietää polyamoriaan ryhtyessäsi

Polyamoria ymmärretään usein väärin. Ihmiset olettavat, että kyse on vain seksistä, vaikka todellisuudessa se on paljon muutakin. Jos harkitset avoimia parisuhderakenteita tai olet jo sellaisessa, on tiettyjä termejä, jotka sinun tulisi tuntea. Tässä on 21 sanaa, jotka sinun on tiedettävä polyamoriaan ryhtyessäsi.

Polyamoria - Tämä on sateenvarjotermi kaikenlaisille parisuhderakenteille, joissa on mukana enemmän kuin kaksi ihmistä. Siihen voi kuulua mitä tahansa satunnaisista seurusteluista pitkäaikaisiin sitoutuneisiin suhteisiin.

Avoin suhde - Avoin suhde on suhde, jossa molemmat kumppanit voivat vapaasti tapailla ja seurustella muiden ihmisten kanssa. Ei ole mitään rajoituksia sen suhteen, kenen kanssa kumpikaan voi tavata tai maata.

Yksiavioisuus - Yksiavioisuus on parisuhderakenne, jossa molemmat kumppanit ovat sitoutuneet vain toisiinsa. Tämä on yleisin parisuhderakenne, ja useimmat ihmiset ajattelevat sitä kuullessaan sanan "parisuhde".

Pettäminen - Pettämisestä on kyse silloin, kun suhteen toinen osapuoli rikkoo kumppaninsa asettamia sääntöjä tai rajoja. Tähän voi liittyä mitä tahansa fyysisestä läheisyydestä jonkun suhteen ulkopuolisen kanssa aina emotionaaliseen pettämiseen (puhuminen toiselle sellaisista asioista, joista ei pitäisi puhua).

Suostumus - Suostumuksella tarkoitetaan sitä, että kaikki seksuaalisen kohtaamisen osapuolet sopivat siitä, mitä tapahtuu. On tärkeää varmistaa, että kaikki osapuolet ovat samalla sivulla ja hyväksyvät tilanteen, ennen kuin jatketaan.

Sneakyarchy - Suhde, jossa yksi tai useampi kumppani tapailee tai seurustelee salaa jonkun suhteen ulkopuolisen kanssa ilman toisen kumppanin (kumppaneiden) tietoa tai suostumusta.

Compersion- Onnellisuuden ja ilon tunne, joka syntyy siitä, että kumppani on onnellinen jonkun toisen kanssa. Tämä on mustasukkaisuuden vastakohta, ja ihmiset kokevat sitä usein polyamorisissa suhteissa.

Uuden parisuhteen energia (NRE)- Uuden suhteen aloittamisesta aiheutuva jännityksen ja ihastumisen tunne. Tämä voi usein olla voimakasta ja johtaa joskus siihen, että ihmiset tekevät hätiköityjä päätöksiä.

Polyfideliteetti - Suhderakenne, jossa kaikki osapuolet ovat sitoutuneet vain toisiinsa, eivätkä saa seurustella tai seurustella kenenkään kanssa suhteen ulkopuolella.

Swinging- Suhdetyyppi, jossa pariskunnat vaihtavat kumppaneita toisten pariskuntien kanssa seksuaalisten kohtaamisten järjestämiseksi. Tämä tapahtuu usein satunnaisesti ja sitoutumattomasti.

Threesome- Kolmen ihmisen välinen seksuaalinen kohtaaminen. Tämä voi tapahtua kahden samaa sukupuolta olevan henkilön ja yhden eri sukupuolta olevan henkilön kanssa tai päinvastoin. Se voidaan tehdä myös kaikkien kolmen samaa sukupuolta olevan henkilön kanssa.

Polybombing- Teko, jossa polyamoria otetaan yhtäkkiä ja varoittamatta esille parisuhteessa, joka ei ole tällä hetkellä polyamorinen. Näin yritetään usein muuttaa suhteen dynamiikkaa.

Polygamia- Suhderakenne, jossa yhdellä henkilöllä on useita puolisoita. Tätä esiintyy useimmiten kulttuureissa, joissa miehillä saa olla useampi kuin yksi vaimo.

yhden peniksen politiikka- Suhdesääntö, jossa useamman ihmisen kanssa parisuhteessa olevalla henkilöllä ei saa olla seksuaalisia suhteita kenenkään suhteen ulkopuolisen kanssa. Tämä otetaan usein käyttöön mustasukkaisuuden ja epävarmuuden ehkäisemiseksi.

Toissijainen- Kumppani, joka ei panosta suhteeseen yhtä paljon kuin ensisijainen kumppani. Tämä voi johtua monista tekijöistä, kuten ajallisesta sitoutumisesta tai emotionaalisesta yhteydestä.

Ensisijainen- Kumppani, joka on panostanut suhteeseen enemmän kuin toissijainen kumppani. Tämä voi johtua useista tekijöistä, kuten ajallisesta sitoutumisesta tai tunnesiteestä.

Metamour- Kumppanin kumppani. Tätä voidaan käyttää kuvaamaan kahden ihmisen välistä suhdetta, jotka eivät ole romanttisesti tai seksuaalisesti tekemisissä toistensa kanssa, mutta jotka ovat suhteessa jonkun sellaisen kanssa, joka on.

Vee- Suhderakenne, jossa kolme ihmistä on kaikki romanttisesti ja/tai seksuaalisesti tekemisissä toistensa kanssa. Tämä voi tapahtua kaikkien kolmen henkilön kanssa, jotka ovat samaa sukupuolta, tai kahden henkilön kanssa, jotka ovat samaa sukupuolta, ja yhden henkilön kanssa, joka on eri sukupuolta.

Triadi - Suhderakenne, jossa kaikki kolme ihmistä ovat romanttisesti ja/tai seksuaalisesti tekemisissä toistensa kanssa. Tämä voi tapahtua kaikkien kolmen samaa sukupuolta olevan henkilön kanssa tai kahden samaa sukupuolta olevan henkilön ja yhden eri sukupuolta olevan henkilön kanssa.

Nelikko - Suhderakenne, jossa kaikki neljä ihmistä ovat romanttisesti ja/tai seksuaalisesti tekemisissä toistensa kanssa. Tämä voi tapahtua kaikkien neljän samaa sukupuolta olevan henkilön kanssa tai kahden samaa sukupuolta olevan henkilön ja kahden eri sukupuolta olevan henkilön kanssa.

Näiden sanojen merkitysten ymmärtäminen helpottaa sinua uppoutumaan polyamoriaan. Jos sinä ja kumppanisi olette päättäneet kokeilla tämäntyyppistä suhdetta tai jos olet yksin ja etsit samanhenkisiä ihmisiä, kannattaa käyttää jotakin deittisivustoista, joilla on yleensä paljon osallistujia, joilla on samoja kiinnostuksen kohteita.

Author profile

Ville Järvinen

Online-deittibloggaaja

Ville Järvinen on tunnettu online-deittibloggaaja parhaatdeittisivut.fi-sivustolla, joka tarjoaa arvokkaita oivalluksia ja vinkkejä menestyksekkääseen nettideittailuun.

Muita artikkeleita aiheesta blogi

 • Tinder SELECTin paljastaminen: Tinder: Nostamalla treffipelisi

  2023-12-19

  Tinder SELECTin paljastaminen: Tinder: Nostamalla treffipelisi

  Online-deittailun alati kehittyvässä maailmassa Tinder on tehnyt jälleen yhden uraauurtavan liikkeen, kun se on ottanut käyttöön eksklusiivisen Tinder SELECT -jäsenyyden. Tämä premium-jäsenyys, jonka tarkoituksena on parantaa deittikokemustasi, avaa ovet moniin ainutlaatuisiin etuihin, jotka erottavat sen tavallisesta Tinder-tarjonnasta. Tässä blogikirjoituksessa selvitämme, mitä Tinder SELECTillä on tarjottavanaan ja miten voit avata tämän eksklusiivisen deittialueen.

  Ville Järvinen

  Ville Järvinen

  Online-deittibloggaaja

  3 min read
 • Parhaat 30 Pickup Lines, jotka saavat sydämet lepattaa

  2023-12-12

  Parhaat 30 Pickup Lines, jotka saavat sydämet lepattaa

  Deittailun ja romantiikan maailmassa hyvin ajoitettu ja viehättävä iskurepliikki voi olla avain jään murtamiseen ja ikimuistoisen ensivaikutelman tekemiseen.

  Ville Järvinen

  Ville Järvinen

  Online-deittibloggaaja

  1 min read