Kategoriat

Blogi

5 estettä paremmalle seksielämälle (ja miten voit voittaa ne)

2022-07-22

5 estettä paremmalle seksielämälle (ja miten voit voittaa ne)

"Sinkusta" "parisuhteessa" on merkittävä muutos, joka vaikuttaa muuhunkin kuin vain sosiaalisen median profiiliisi. Se vaikuttaa elämäsi eri osa-alueisiin, myös siihen, mitä makuuhuoneessa tapahtuu - tai ei tapahdu. Suhteen alussa meillä on valoisa ja jännittävä seksielämä. Ajan kuluessa ja elämän edetessä on kuitenkin vaikeampaa pitää liekki palavana suhteessamme. Jotkut alkavat jopa kysyä: "onko seksielämämme normaalia?".

Auttaaksemme sinua, olemme koonneet listan 5 esteestä, joita jokaisella saattaa olla paremman seksielämän tiellä, jotta voit voittaa ne.

Viestinnän puute

Yksi merkittävimmistä paremman seksielämän esteistä on kommunikaation puute. Usein ihmiset ovat liian ujoja tai noloja puhuakseen siitä, mitä he haluavat sängyssä, tai he eivät tiedä, miten ottaa asia puheeksi.
Todellisuudessa hyvä viestintä on kuitenkin avain terveeseen ja tyydyttävään seksielämään. Jos sinä ja kumppanisi voitte keskustella avoimesti toiveistanne ja rajoistanne, saatte todennäköisesti tyydyttävän kokemuksen.
Älä siis pelkää puhua seksistä! Se on normaalia ja voi vain vahvistaa suhdettanne.

Erilaiset libidot

Et ole yksin, jos sinusta tuntuu, että seksielämäsi voisi olla parempaa. Monet pariskunnat kamppailevat epäsopivien libidojen kanssa. Toinen haluaa seksiä koko ajan, kun taas toinen voi olla kuukausia ilman sitä.
Mitä voit tehdä, jos olet tässä tilanteessa? No, ensimmäinen askel on puhua asiasta kumppanisi kanssa. On tärkeää, että olet rehellinen ja avoin tunteistasi. Kannattaa ehkä myös harkita terapeutin tapaamista, joka voi auttaa sinua työstämään asioita, jotka estävät sinua saamasta parempaa seksielämää.

Tylsistyminen

Tiedät tunteen: makaat sängyssä kumppanisi kanssa, vaatteet pois päältä, valmiina lähtöön, ja yhtäkkiä huomaat... et ole kovin kiinnostunut. Seksi voi olla paljon työtä, ja kun se tuntuu työläältä, ei ole ihme, että kiinnostus alkaa herpaantua.
On kuitenkin olemassa keinoja, joilla voit voittaa tylsyyden makuuhuoneessa. Varmista ensinnäkin, että vaihdat asioita tarpeeksi. Jos teette aina samoja asioita samassa järjestyksessä, ei ole ihme, että kyllästytte. Sekoita vähän: kokeile eri asentoja, uusia paikkoja tai jopa eri vuorokaudenaikoja.
Toiseksi, varmista, että keskityt omaan nautintoosi, etkä vain kumppanisi nautintoon. Liian usein olemme niin keskittyneitä tekemään kumppanimme onnelliseksi, että unohdamme pitää huolta itsestämme. Varmista, että käytät aikaa kiihottumiseen ja kiinnität huomiota omaan kehoosi. Kokeile erilaisia kosketuksia ja stimulaatioita, kunnes löydät sen, mikä saa sinut kiihottumaan.

Riittämätön esileikki

Yksi yleisimmistä paremman seksielämän esteistä on riittämätön esileikki. Monet parit kiirehtivät sen läpi päästäkseen päätapahtumaan, mutta tämä voi jättää molemmat kumppanit tyytymättömiksi. Esileikki on olennainen osa seksiä, ja on tärkeää ottaa aikaa ja nauttia siitä!
On monia tapoja nauttia esileikistä, joten älä tunne, että sinun on tehtävä sama asia joka kerta. Kokeile ja löydä jotain, joka kiihottaa sekä sinua että kumppaniasi. Jotkut nauttivat aistillisesta suutelusta, hieronnasta tai suuseksistä, kun taas toiset pitävät perinteisemmistä esileikin muodoista, kuten sormituksesta tai keskinäisestä masturbaatiosta.

Huono kehonkuva

Huono kehonkuva on yksi merkittävimmistä hyvän seksielämän esteistä. Jos et tunne oloasi hyväksi vartalostasi, seksin tuoksuun pääseminen on haastavaa. Ehkä olet tyytymätön painoosi, pituuteesi, kurveihisi tai siihen, miltä tuoksut. Ehkä ajattelet, ettet ole tarpeeksi viehättävä tai tarpeeksi hyvä sängyssä.
Mikä tahansa asia onkin, jos jatkuvasti vähättelet itseäsi, on vaikea innostua seksistä. Mutta älä huoli - et ole yksin! Monet ihmiset kamppailevat kehonkuvaan liittyvien ongelmien kanssa, ja voit tehdä asioita niiden voittamiseksi.
Yksi parhaista asioista, joita voit tehdä, on alkaa hyväksyä itsesi sellaisena kuin olet. Hyväksy kurvisi, rakasta vikojasi ja opettele arvostamaan kehoasi. Voit myös harjoittaa itsemyötätuntoa ja olla lempeä itsellesi, kun teet virheitä. Äläkä unohda keskittyä hyviin asioihin - ajattele kaikkia niitä asioita, jotka tekevät sinusta erityisen ja ainutlaatuisen.
Kun alat rakastaa itseäsi sellaisena kuin olet, huomaat, että myös seksielämäsi paranee!

Johtopäätös

Ei ole epäilystäkään siitä, että ihana seksielämä on olennaista missä tahansa parisuhteessa. Joskus asiat voivat kuitenkin estää meitä nauttimasta niin paljon kuin haluaisimme.
Nämä viisi estettä ovat yleisiä esteitä paremmalle seksielämälle - mutta pienillä ponnisteluilla voitte voittaa ne ja alkaa taas nauttia toisistanne.
Valmistaudu siis murtamaan nämä esteet ja aloittamaan tajunnanräjäyttävä seksi!

Author profile

Ville Järvinen

Online-deittibloggaaja

Ville Järvinen on tunnettu online-deittibloggaaja parhaatdeittisivut.fi-sivustolla, joka tarjoaa arvokkaita oivalluksia ja vinkkejä menestyksekkääseen nettideittailuun.

Muita artikkeleita aiheesta blogi

 • Tinder SELECTin paljastaminen: Tinder: Nostamalla treffipelisi

  2023-12-19

  Tinder SELECTin paljastaminen: Tinder: Nostamalla treffipelisi

  Online-deittailun alati kehittyvässä maailmassa Tinder on tehnyt jälleen yhden uraauurtavan liikkeen, kun se on ottanut käyttöön eksklusiivisen Tinder SELECT -jäsenyyden. Tämä premium-jäsenyys, jonka tarkoituksena on parantaa deittikokemustasi, avaa ovet moniin ainutlaatuisiin etuihin, jotka erottavat sen tavallisesta Tinder-tarjonnasta. Tässä blogikirjoituksessa selvitämme, mitä Tinder SELECTillä on tarjottavanaan ja miten voit avata tämän eksklusiivisen deittialueen.

  Ville Järvinen

  Ville Järvinen

  Online-deittibloggaaja

  3 min read
 • Parhaat 30 Pickup Lines, jotka saavat sydämet lepattaa

  2023-12-12

  Parhaat 30 Pickup Lines, jotka saavat sydämet lepattaa

  Deittailun ja romantiikan maailmassa hyvin ajoitettu ja viehättävä iskurepliikki voi olla avain jään murtamiseen ja ikimuistoisen ensivaikutelman tekemiseen.

  Ville Järvinen

  Ville Järvinen

  Online-deittibloggaaja

  1 min read