Kategoriat

Blogi

Anonyymin seksin pimeä puoli: Seksi: Miksi se voi olla niin riippuvuutta aiheuttavaa

2022-08-30

Anonyymin seksin pimeä puoli: Seksi: Miksi se voi olla niin riippuvuutta aiheuttavaa

Olet ulkona kaupungilla ja näet jonkun, johon olet ihastunut. Alatte jutella, ja asiat kiihtyvät nopeasti. Ennen kuin huomaatkaan, olet takaisin hänen luonaan ja rakastelet.
Skenaario on toistunut toistuvasti, mutta et ehkä tajua, että anonyymillä seksillä on pimeä puolensa. Joillekin ihmisille se voi aiheuttaa riippuvuutta ja johtaa vaaralliseen käyttäytymiseen.
Tässä postauksessa tarkastelemme tarkemmin anonyymin seksin psykologiaa ja sitä, miksi se voi aiheuttaa riippuvuutta. Annamme myös joitakin vinkkejä, joiden avulla voit pysyä turvassa, jos osallistut tällaiseen käyttäytymiseen.

Mitä on nimetön seksi?

Anonyymi seksi voi olla monenlaista - yhden illan juttu, friends with benefit -järjestely tai jopa satunnainen seurustelu. Yksi yhteinen nimittäjä on kuitenkin se, että osapuolten välillä ei ole mitään yhteyttä ja että seksi on puhtaasti fyysistä ilman tunnesiteitä.

Seksin viehätys vieraan kanssa

Olet siis päättänyt harrastaa seksiä tuntemattoman kanssa. Ehkä sinua huvittaa jokin uusi juttu, tai ehkä et vain voi vastustaa sitä jännitystä, joka liittyy johonkin tabuun. Olipa kyseessä sitten kertaluonteinen tai säännöllinen tapahtuma, nimettömänä harrastettu seksi voi aiheuttaa riippuvuutta.
Miksi? No, ensinnäkin on jännittävää astua oman mukavuusalueen ulkopuolelle ja tehdä jotain hieman tuhmaa. Mutta adrenaliinipiikki tulee siitä, ettei tiedä, kuka kumppani on - se on äärimmäinen seksuaalinen mysteeri. Lisäksi voit olla täysin estoton ja päästää irti ilman syyllisyyttä tai tuomitsemista.
Seksi tuntemattoman kanssa voi olla keino kokeilla rajojaan ja tutkia seksuaalisuuden osa-alueita, joita ei ehkä muuten kokeilisi. On kuitenkin tärkeää muistaa, että siihen liittyy riskejä, ja on aina tärkeää olla turvassa.

Miksi nimetön seksi voi aiheuttaa riippuvuutta

Miksi anonyymi seksi sitten aiheuttaa riippuvuutta? Siihen on muutamia syitä.
Ensinnäkin tuntemattoman jännitys. Kun harrastat seksiä tuntemattoman kanssa, on aina olemassa mahdollisuus, ettet näe häntä enää koskaan. Ja tämä voi olla valtava kiihottaja, koska se lisää jännitystä seksiin.
Toiseksi, anonyymi seksi antaa sinulle mahdollisuuden paeta arkea. Se on tapa unohtaa ongelmat ja keskittyä tähän ja nyt. Lisäksi se voi olla hyvä tapa päästää irti estoista ja tutkia uusia seksuaalisia fantasioita.
Ja lopuksi on vielä anonyymin seksin sosiaalinen puoli. Seksuaalisten kokemusten jakaminen muiden kanssa voi olla viihdyttävää ja hyvä tapa saada uusia ystäviä.

Anonyymin seksin vaarat

Saatat siis ihmetellä, mikä anonyymissä seksissä on niin kamalaa? Miksi se aiheuttaa riippuvuutta?
No, osa viehätyksestä on tuntemattoman jännitys. Kun tapaat jonkun ensimmäistä kertaa, siihen liittyy jännitystä ja vaaran tuntua. Et ole varma, mitä tapahtuu, ja se tekee siitä niin jännittävää.
Mutta on myös toinen syy, miksi anonyymi seksi voi aiheuttaa riippuvuutta: se voi täyttää läheisyyden tarpeen, jota et ehkä saa tavalliselta kumppaniltasi. Kun harrastat seksiä tuntemattoman ihmisen kanssa, on luotettava luottamus, joka on luotava, jotta asiat etenevät. Ja se voi olla todella voimakas tunne.
Mutta kuten me kaikki tiedämme, läheisyyden ja riippuvuuden välillä on hieno raja. Ja kun nimetön seksi alkaa hallita elämääsi, sen otteesta irrottautuminen voi olla haastavaa.

Vinkkejä turvalliseen anonyymiin seksiin

Ajattelit siis harrastaa seksiä tuntemattoman kanssa. Se on toki sinun oikeutesi, eikä siinä ole mitään väärää, jos se on sitä, mistä pidät. Mutta ennen kuin teet sen, sinun pitäisi pitää mielessäsi muutama asia.
Varmista ensinnäkin, että olet turvassa. Käytä aluksi kondomia, ja muista käydä säännöllisesti testeissä sukupuolitautien varalta. Jos seksi ei tunnu mukavalta julkisella paikalla, yritä sopia tapaaminen yksityisessä tilassa.
Ole myös rehellinen itsellesi siitä, miksi teet tämän. Etsitkö jännitystä? Fyysistä vapautumista? Vai tunnetko itsesi yksinäiseksi ja eristetyksi? Jos kyse on jälkimmäisestä, anonyymi seksi ei ehkä ole paras ratkaisu.
Muista lopuksi, että tämä on vain huvin vuoksi. Älä anna itsesi kiintyä liikaa henkilöön, jonka kanssa makailet - koska on mahdollista, ettet näe häntä enää koskaan.

Mistä löytää anonyymiä seksiä?

Haluat siis kokeilla anonyymiä seksiä? Tai ehkä olet jo koukussa siihen? Mistä löydät sitä?
No, on olemassa muutamia eri vaihtoehtoja. Voisit mennä baariin tai yökerhoon ja yrittää iskeä siellä jonkun. Voisit käydä seksiklubilla tai parinvaihtojuhlissa. Tai voisit mennä nettiin ja löytää jonkun, jonka kanssa seurustella verkkosivustojen tai sovellusten kautta.
Asia on niin, että anonyymi seksi voi olla uskomattoman koukuttavaa. Ja kun kerran aloitat sen, sitä voi olla vaikea lopettaa. Ole siis varovainen, jos päätät kokeilla tämäntyyppistä seksuaalista toimintaa. Se ei todellakaan sovi kaikille.

Lopussa

Vaikka nimetön seksi voi olla jännittävää ja hauskaa, se voi myös aiheuttaa riippuvuutta ja olla vaarallista. Jos harkitset yhden illan juttuja tai satunnaista seksiä tuntemattoman kanssa, varmista, että olet tietoinen riskeistä ja ryhdyt varotoimiin suojellaksesi itseäsi.
Ole rehellinen itsellesi siitä, miksi haet anonyymiä seksiä, ja jos sinusta tuntuu, että saatat olla riippuvainen, hae apua ammattilaiselta. Muista, että ansaitset nauttia terveellisestä ja turvallisesta seksistä, oli se sinulle millaista tahansa.

Author profile

Mira Karvinen

Online-treffiasiantuntija

Mira Karvinen, arvostettu online-treffiasiantuntija parhaatdeittisivut.fi-sivustolla, jakaa arvokasta tietoa ja käytännön vinkkejä menestyäkseen online-treffeillä.

Muita artikkeleita aiheesta blogi

 • Tinder SELECTin paljastaminen: Tinder: Nostamalla treffipelisi

  2023-12-19

  Tinder SELECTin paljastaminen: Tinder: Nostamalla treffipelisi

  Online-deittailun alati kehittyvässä maailmassa Tinder on tehnyt jälleen yhden uraauurtavan liikkeen, kun se on ottanut käyttöön eksklusiivisen Tinder SELECT -jäsenyyden. Tämä premium-jäsenyys, jonka tarkoituksena on parantaa deittikokemustasi, avaa ovet moniin ainutlaatuisiin etuihin, jotka erottavat sen tavallisesta Tinder-tarjonnasta. Tässä blogikirjoituksessa selvitämme, mitä Tinder SELECTillä on tarjottavanaan ja miten voit avata tämän eksklusiivisen deittialueen.

  Ville Järvinen

  Ville Järvinen

  Online-deittibloggaaja

  3 min read
 • Parhaat 30 Pickup Lines, jotka saavat sydämet lepattaa

  2023-12-12

  Parhaat 30 Pickup Lines, jotka saavat sydämet lepattaa

  Deittailun ja romantiikan maailmassa hyvin ajoitettu ja viehättävä iskurepliikki voi olla avain jään murtamiseen ja ikimuistoisen ensivaikutelman tekemiseen.

  Ville Järvinen

  Ville Järvinen

  Online-deittibloggaaja

  1 min read