Kategoriat

Blogi

Biseksuaalisen ja heterojoustavan identiteetin eron tutkiminen

2022-09-09

Biseksuaalisen ja heterojoustavan identiteetin eron tutkiminen

Ihmiset ihmettelevät usein, mitä eroa on biseksuaalisuudella ja heterofleksisyydellä. Molemmat termit ovat suuntautumisia, mutta jotkut ihmiset näkevät ne täysin erilaisina, kun taas toiset käyttävät termejä vaihdellen. Kumpaa ne sitten ovat?

Mitä on biseksuaalisuus?

Kun joku sanoo olevansa biseksuaali, se tarkoittaa, että hän tuntee vetoa molempiin sukupuoliin kuuluviin ihmisiin. Se ei tarkoita, että hänen on seurusteltava tai harrastettava seksiä molempien sukupuolten kanssa, mutta hän on avoin sille.
Jotkut saattavat ajatella, että biseksuaalisuus on vain välietappi matkalla kohti homoutta tai lesboutta, mutta näin ei välttämättä ole. Biseksuaalisuus on pätevä identiteetti omana itsenään, ja on paljon biseksuaalisia ihmisiä, jotka ovat onnellisia ja sitoutuneissa suhteissa vastakkaista sukupuolta olevien ihmisten kanssa.
Jos siis mietit, voisitko olla biseksuaali, on parasta kysyä itseltäsi, mitä tunnet eri sukupuolta olevia ihmisiä kohtaan. Tunnetko vetoa sekä miehiin että naisiin? Ajatteletko suhteita molempia sukupuolia edustavien ihmisten kanssa? Jos vastaus on kyllä, olet todennäköisesti biseksuaali.

Mitä on heterofleksisyys?

Kuvittele tämä: olet treffeillä jonkun kanssa, ja seksuaalisesta suuntautumisesta tulee puhe. Mainitset olevasi biseksuaali, ja treffikumppanisi sanoo: "Ai, niin minäkin!".
Jos treffikumppanisi on kiinnostunut vain vastakkaista sukupuolta olevista ihmisistä, häntä pidetään heterofleksisenä. Se on termi, jota käytetään kuvaamaan henkilöä, joka on ensisijaisesti heteroseksuaali, mutta joka voi tuntea vetoa myös samaa sukupuolta oleviin ihmisiin.
Heterojoustavuus on vähemmän yleisesti ymmärretty identiteetti kuin biseksuaalisuus, mutta yhä useammat ihmiset samaistuvat siihen. Määritelmää ei ole olemassa, joten se voi olla melko joustava (sanaleikki ei ole tarkoitettu) henkilöstä riippuen.
Jotkut LGBTQ-yhteisön jäsenet saattavat tuntea kateutta tai kaunaa heterojoustavia ihmisiä kohtaan, koska heillä on etuoikeus käyttäytyä homoseksuaalisesti silloin, kun se on heille sopivaa, mutta samalla he voivat esiintyä heteroina ja välttää tuomitsemista.

Miten biseksuaaliset ja heterofleksiset identiteetit ovat samanlaisia?

Saatat ihmetellä, miten biseksuaaliset ja heterofleksiset identiteetit ovat samanlaisia. Ensinnäkin molempiin suuntautumisiin kuuluu, että tuntee vetoa useampaan kuin yhteen sukupuoleen.
Mutta on myös joitakin keskeisiä eroja. Biseksuaalisuudessa on kyse siitä, että tuntee emotionaalista ja fyysistä vetoa sekä miehiin että naisiin, kun taas heterofleksibiliteetti tarkoittaa sitä, että on avoin suhteille kumpaan tahansa sukupuoleen, mutta tuntee vetoa ensisijaisesti yhteen sukupuoleen.
Jos siis yrität vielä miettiä, mikä leima sopii sinulle parhaiten, sinun on tutkittava kaikki vaihtoehtosi ja keskusteltava ihmisiin, jotka samaistuvat näihin suuntautumisiin. Mitä enemmän opit, sitä helpompi on tehdä sinulle sopiva päätös.

Mitä asioita kannattaa pitää mielessä, kun seurustelee biseksuaalisen tai heterojoustavan henkilön kanssa?

Kun seurustelet henkilön kanssa, joka identifioituu biseksuaaliksi tai heterofleksiseksi, sinun on pidettävä mielessäsi muutama asia. Ensinnäkin on tärkeää olla ymmärtäväinen ja tuomitsematon. Tämä henkilö on vielä selvittämässä identiteettiään, aivan kuten sinäkin, ja hän tarvitsee tukeasi.
Toiseksi on tärkeää kunnioittaa henkilön rajoja. Se, että tämä henkilö tuntee vetoa eri sukupuolta oleviin ihmisiin, ei tarkoita, että hän automaattisesti hyväksyy kaikenlaisen seksuaalisen toiminnan. Muista kommunikoida kumppanisi kanssa ja kysyä, mikä hänelle sopii.
Lopuksi, olkaa ennakkoluulottomia ja tutkikaa yhdessä uusia asioita. Biseksuaaliset ja heterojoustavat ihmiset voivat tarjota ainutlaatuisen näkökulman seksiin ja ihmissuhteisiin, joten hyödynnä sitä!

Johtopäätös

Biseksuaali- ja heteroflexible-identiteetit merkitsevät eri ihmisille eri asioita, ja on tärkeää ymmärtää näiden kahden väliset erot ennen kuin päätät, kumpi leima sopii sinulle.
Biseksuaalisuudella tarkoitetaan yleensä henkilöä, joka tuntee vetoa sekä miehiin että naisiin. Heterofleksisyys sen sijaan viittaa yleensä henkilöön, joka on ensisijaisesti heteroseksuaali, mutta jolla on toisinaan seksuaalisia kohtaamisia samaa sukupuolta olevien ihmisten kanssa.
Oikeaa tai väärää vastausta ei ole, eikä sinun tarvitse valita leimaa, jos et halua. Tärkeintä on, että ymmärrät kunkin tunnisteen merkityksen ja tunnet olosi mukavaksi valitsemasi identiteetin kanssa.

Author profile

Ville Järvinen

Online-deittibloggaaja

Ville Järvinen on tunnettu online-deittibloggaaja parhaatdeittisivut.fi-sivustolla, joka tarjoaa arvokkaita oivalluksia ja vinkkejä menestyksekkääseen nettideittailuun.

Muita artikkeleita aiheesta blogi

 • Tinder SELECTin paljastaminen: Tinder: Nostamalla treffipelisi

  2023-12-19

  Tinder SELECTin paljastaminen: Tinder: Nostamalla treffipelisi

  Online-deittailun alati kehittyvässä maailmassa Tinder on tehnyt jälleen yhden uraauurtavan liikkeen, kun se on ottanut käyttöön eksklusiivisen Tinder SELECT -jäsenyyden. Tämä premium-jäsenyys, jonka tarkoituksena on parantaa deittikokemustasi, avaa ovet moniin ainutlaatuisiin etuihin, jotka erottavat sen tavallisesta Tinder-tarjonnasta. Tässä blogikirjoituksessa selvitämme, mitä Tinder SELECTillä on tarjottavanaan ja miten voit avata tämän eksklusiivisen deittialueen.

  Ville Järvinen

  Ville Järvinen

  Online-deittibloggaaja

  3 min read
 • Parhaat 30 Pickup Lines, jotka saavat sydämet lepattaa

  2023-12-12

  Parhaat 30 Pickup Lines, jotka saavat sydämet lepattaa

  Deittailun ja romantiikan maailmassa hyvin ajoitettu ja viehättävä iskurepliikki voi olla avain jään murtamiseen ja ikimuistoisen ensivaikutelman tekemiseen.

  Ville Järvinen

  Ville Järvinen

  Online-deittibloggaaja

  1 min read