Kategoriat

Blogi

Leimautumisesta tyytyväisyyteen: BDSM: Johdatus Kinkkiin ja BDSM:ään

2022-09-07

Leimautumisesta tyytyväisyyteen: BDSM: Johdatus Kinkkiin ja BDSM:ään

Olet luultavasti kuullut termiä "kink" heiteltävän ennenkin, mutta mitä se oikeastaan tarkoittaa?
Kink on sateenvarjotermi, joka viittaa kaikenlaiseen seksuaaliseen toimintaan tai käyttäytymiseen, joka jää valtavirran ulkopuolelle. Siihen voi kuulua mitä tahansa orjuudesta ja alistumisesta piiskaamiseen ja roolileikkeihin.
BDSM on kinkin alaryhmä, joka tarkoittaa orjuutta, dominointia, alistumista ja masokismia. Se on eräänlaista seksuaalista leikkiä, johon liittyy kipua, nöyryytystä ja valtadynamiikkaa.

Kinkkiin ja BDSM:ään liittyvä leimautuminen

Saatat ihmetellä, miksi kinkkiin ja BDSM:ään liittyy tällainen leimautuminen. Loppujen lopuksi nämä ovat aktiviteetteja, joista miljoonat ihmiset nauttivat joka päivä.
Totuus on, että kinkkiin ja BDSM:ään liittyy paljon väärää tietoa ja väärinkäsityksiä. Tämä johtuu osittain siitä, että näitä toimintoja kuvataan mediassa usein kielteisesti. Mutta se johtuu myös siitä, että ihmiset pelkäävät asioita, joita he eivät ymmärrä.
Kinkki ja BDSM voivat olla pelottavia, varsinkin jos ne ovat uusia. Mutta kun tutustut niihin ja ymmärrät niitä, huomaat, että ne voivat olla todella hauskoja. Ja kuka tietää, saatat jopa huomata, että sinulla on perverssi puoli!

Mitä kinkki ja BDSM oikeastaan ovat

Ajattelet siis kokeilla kinkkiä? Se on hienoa! Mutta ennen kuin teet sen, on tärkeää, että sinulla on perusymmärrys siitä, mitä kinkki ja BDSM oikeastaan ovat.
Kinkki on oikeastaan kaikkea, mikä ei kuulu perinteisen seksin piiriin. Se voi olla mitä tahansa piiskaamisesta orjuuteen ja roolileikkeihin. BDSM eli orjuus ja kuritus, dominointi ja alistuminen sekä sadismi ja masokismi on kinkkiin kuuluva alaryhmä, johon liittyy valtadynamiikkaa ja eroottista kipuleikkiä.
Tärkeintä on muistaa, että kinkissä on kyse suostumuksesta. Kaiken, mitä kinky-kohtaamisessa tapahtuu, pitäisi olla yhteisymmärrykseen perustuvaa, turvallista ja järkevää. Jos et ole varma jostain asiasta, kysy kumppaniltasi!

Mitä ovat kinkkityypit ja BDSM?

Olet siis päättänyt, että olet kiinnostunut tutkimaan kinkkiä ja BDSM:ää. Se on hienoa! Mutta mistä aloitat?
No, ensimmäinen asia, joka on hyvä tietää, on se, että kinkkiä ja BDSM:ää on monia eri tyyppejä. Voit tutkia mitä tahansa näistä toiminnoista:

 • Bondage: Tähän kuuluu kumppanin sitominen tai itse sitominen.
 • Kurittomuus: Tässä on kyse rangaistuksen tai opetuksen antamisesta ja vastaanottamisesta.
 • Sadismi ja masokismi: Tässä nautitaan kivun aiheuttamisesta tai vastaanottamisesta.
 • Fetissit: Tämä tarkoittaa voimakasta seksuaalista kiinnostusta tiettyä esinettä tai toimintaa kohtaan.
 • Roolileikit: Tähän liittyy erilaisten roolien omaksuminen seksin aikana.

Jokaiselle löytyy jotakin, joten älä pelkää kokeilla ja selvittää, mikä sinua kiihottaa.

Mitkä ovat intensiteetin eri tasot?

Kun on kyse kinkistä ja BDSM:stä, on olemassa erilaisia intensiteettitasoja. Jos siis olet vasta aloittamassa, on tärkeää tietää nämä, jotta voit tehdä itsellesi parhaan päätöksen.
Asteikon alapäässä ovat kevyt bondage ja piiskaaminen. Tällöin sidonnaisuutesi voi käsittää huivin tai solmion käyttämistä jonkun sitomiseen tai kevyen piiskauksen käyttämistä.
Seuraavaksi ylempänä on Impact Play. Tässä käytetään esineitä kivun tai epämukavuuden aiheuttamiseen. Tyypillisiä välineitä, joita käytetään iskuleikeissä, ovat ruoskat, ruoskat ja melat.
Sitten on reunaleikki. Tämä on intensiivistä ja sisältää toimintoja, jotka koettelevat rajojasi ja voivat olla vaarallisia, jos niitä ei tehdä oikein. Joitakin esimerkkejä reunaleikeistä ovat veitsileikki, hengitysleikki ja tulileikki.
Lopuksi on vielä BDSM. Tämä on perverssin äärimmäisin taso, ja siihen kuuluu sitomista, dominointia, alistumista, sadismia ja masokismia. Jos harkitset BDSM:n kokeilemista, on tärkeää varmistaa, että sinulla on turvallinen sana kumppanisi kanssa.

Miten pääsen alkuun?

Kink ei ole vaarallista, se ei ole perverssiä, ja se on ihmisille tapa tutkia seksuaalisuuttaan ja löytää tyydytystä eri tavalla.
Kun olet hyväksynyt, että kinkki on normaalia ja terveellistä, sinun on tutustuttava kinkkien eri tyyppeihin. Tämä voidaan tehdä lukemalla tämän kaltaisia artikkeleita tai keskustelemalla sellaisten ihmisten kanssa, jotka ovat jo mukana tässä elämäntavassa. Ei ole olemassa oikeaa tai väärää tapaa, kunhan löydät sen, mikä sopii sinulle, ja jatkat siitä eteenpäin.
Tärkeintä on, että kinkissä pitäisi olla kyse hauskanpidosta, nautinnosta ja tyydytyksestä - ei pelosta tai tuomitsemisesta. Ole ennakkoluuloton, kokeile hieman ja ennen kaikkea pidä hauskaa!

Mitä yleisiä virheitä ihmiset tekevät?

Kun on kyse kinkistä ja BDSM:stä, on ehdottomasti joitakin asioita, jotka sinun on tiedettävä ennen kuin sukellat mukaan. Valitettavasti monet ihmiset tekevät yleisiä virheitä, jotka voivat pilata heidän kokemuksensa.
Tässä on 10 suurinta virhettä, joita ihmiset tekevät kokeillessaan kinkkiä:

 1. Tutkimuksen tekemättä jättäminen
 2. Oletetaan, että kaikki pitävät samoista asioista
 3. Liian ujo tai häpeällinen pyytämään sitä, mitä haluat.
 4. Toisten tuomitseminen heidän kinkkiensä perusteella
 5. Innostuminen hetkestä ja sellaisten rajojen ylittäminen, jotka eivät tunnu mukavilta.
 6. Et kommunikoi tehokkaasti kumppanisi kanssa
 7. asioiden ottaminen liian vakavasti
 8. Annat stereotypioiden häiritä
 9. Pelkäät muiden tuomitsemista
 10. Ei pidä hauskaa!

Miten löydän kumppanin?

Saatat miettiä, miten löydät kumppanin, joka on kiinnostunut kinkistä ja BDSM:stä. Se voi tuntua pelottavalta, mutta on monia tapoja löytää joku, joka sopii yhteen kiinnostuksen kohteidesi kanssa.
Yksi tapa on osallistua kinkkitapahtumaan tai -juhliin. Tämä on loistava tapa tavata aktiivisia ihmisiä skeneen ja olla avoin uusiin asioihin tutustumiselle. Voit myös etsiä verkkofoorumeita tai - mikä vielä parempaa - erityisiä aikuisten deittisivustoja, joilla ihmiset keskustelevat kiinnostuksen kohteistaan ja tapaavat muita henkilökohtaisesti.
Mitä reittiä sitten valitsetkin, muista olla kunnioittava ja rehellinen siitä, mitä etsit. Älä pelkää ilmaista toiveitasi, ja ole valmis kuulemaan toisinaan ei. Se kaikki kuuluu prosessiin!

Mitkä ovat resursseja jatkotutkimuksiin?

Tutkittavaa on paljon, ja se voi olla hauska ja tyydyttävä kokemus. Mutta ennen kuin ryhdyt tuumasta toimeen, sinun on hyvä tietää muutama asia.
Ensinnäkin, kinkki ei sovi kaikille, ja se voi olla hieman tabuaihe, ja siihen liittyy edelleen paljon leimoja. Jos siis olet epävarma siitä, onko tämä sinua varten, se ei haittaa. Aloita pienestä ja katso, miten se sujuu.
Toiseksi, kinkkisyys vaatii harjoittelua, eikä se ole jotain, johon voi vain hypätä ja josta voi tulla asiantuntija yhdessä yössä. Ole siis kärsivällinen, kokeile ja opi samalla.
Ja lopuksi, on olemassa valtavasti resursseja, jotka auttavat sinua tutkimaan kinkkiä turvallisesti ja tyydyttävästi. Kirjoja, verkkosivuja, artikkeleita - ne kaikki odottavat sinua löytämään ne. Aloita siis tutkiminen ja pidä hauskaa!

Author profile

Mira Karvinen

Online-treffiasiantuntija

Mira Karvinen, arvostettu online-treffiasiantuntija parhaatdeittisivut.fi-sivustolla, jakaa arvokasta tietoa ja käytännön vinkkejä menestyäkseen online-treffeillä.

Muita artikkeleita aiheesta blogi

 • Tinder SELECTin paljastaminen: Tinder: Nostamalla treffipelisi

  2023-12-19

  Tinder SELECTin paljastaminen: Tinder: Nostamalla treffipelisi

  Online-deittailun alati kehittyvässä maailmassa Tinder on tehnyt jälleen yhden uraauurtavan liikkeen, kun se on ottanut käyttöön eksklusiivisen Tinder SELECT -jäsenyyden. Tämä premium-jäsenyys, jonka tarkoituksena on parantaa deittikokemustasi, avaa ovet moniin ainutlaatuisiin etuihin, jotka erottavat sen tavallisesta Tinder-tarjonnasta. Tässä blogikirjoituksessa selvitämme, mitä Tinder SELECTillä on tarjottavanaan ja miten voit avata tämän eksklusiivisen deittialueen.

  Ville Järvinen

  Ville Järvinen

  Online-deittibloggaaja

  3 min read
 • Parhaat 30 Pickup Lines, jotka saavat sydämet lepattaa

  2023-12-12

  Parhaat 30 Pickup Lines, jotka saavat sydämet lepattaa

  Deittailun ja romantiikan maailmassa hyvin ajoitettu ja viehättävä iskurepliikki voi olla avain jään murtamiseen ja ikimuistoisen ensivaikutelman tekemiseen.

  Ville Järvinen

  Ville Järvinen

  Online-deittibloggaaja

  1 min read