Kategoriat

Blogi

Miten välttää väärinkäytöksiä suhteessasi?

2022-08-22

Miten välttää väärinkäytöksiä suhteessasi?

Jos kysyt tuntemiltasi ihmisiltä, jotka ovat hiljattain lopettaneet parisuhteen kumppanin kanssa, eron tai eron syitä, useimmat heistä sanovat, että kyse oli jostain väärinkäsityksestä eikä siihen ollut mitään vakavaa syytä.
On ratkaisevan tärkeää muistaa, miten olemme vuorovaikutuksessa kumppanimme kanssa. On käynyt ilmi, että tekstiviestit ovat yleisin tapa vaihtaa tietoja kumppaneiden välillä. Välittömiä vastauksia... ja siinä se ongelma onkin.

Tekstiviestit - paras tapa ymmärtää toisiaan väärin

Esimerkiksi tekstin sävy tulkitaan usein väärin. Jos oletamme sävyn olevan negatiivinen ja vastaamme yhtä aggressiivisella viestillä, otamme riskin, että hämmennymme ja suututamme vastaanottajan.
Jos tekstiviestimme vastaanottaja katsoo sitä ja suuttuu, koska hän ei ymmärrä, miksi vastauksemme oli niin vihamielinen tai sarkastinen, hän voi lähettää meille viestin, joka kuvastaa hänen hämmennystään ja vihaansa. Voit nähdä, miten konflikti voi nopeasti eskaloitua. Miksi? Koska teemme välittömästi johtopäätöksiä luettuamme viestin.

Lopeta olettamusten tekeminen - sinun on selvitettävä.

Ennen kuin loukkaannut, on tärkeää tarkistaa itsesi ja kysyä: "Oliko tämän henkilön tarkoitus loukata minua?".
Jos emme ole sataprosenttisen varmoja siitä, että toinen henkilö tarkoitti loukata meitä, selventäkää. Esimerkiksi: Mieti, milloin viimeksi sait hämmentävän tekstiviestin. Jos olisit pysähtynyt ja kysynyt itseltäsi, oliko lähettäjän tarkoitus loukata, olisiko se muuttanut mitään?
Entä jos olisit pyytänyt selvennystä sen sijaan, että olettaisit automaattisesti pahinta? Entä jos olisit pysähtynyt miettimään, että ehkä, vain ehkä, toinen henkilö ei tarkoittanut loukata sinua? Jatkotekstiviesti tai puhelinsoitto voi tehdä ihmeitä, kun haluat selvittää, mikä alkuperäinen tarkoitus oli.

Ole fiksu - pysähdy, ennen kuin vastaat toiminnalla.

Nykypäivän välittömyyden aikakaudella meidän on annettava tilaa harkinnalle. Kun jokin asia vaivaa meitä tai ei tunnu oikealta, meidän on otettava askel taaksepäin ja ymmärrettävä syvällisemmin, mistä on kyse. Useimmiten tarvitsemme selvennystä. Selvennyksen pyytäminen on helppoa - sano vain: "Sain tekstisi, mutta en ollut varma, mitä tarkoitit sillä. Voisitko selittää?"

Selvennys - fiksua kysymistä ja kuuntelemista

Kun otamme aikaa selventämiseen oletusten tekemisen sijaan, avaamme mahdollisuuden rehelliseen vuoropuheluun. Kysymysten esittäminen ehkäisee jännitteitä ja antaa molemmille osapuolille mahdollisuuden tuntea tulleensa kuulluksi. Voitko kuvitella, kuinka monelta avioerolta ja erolta voitaisiin välttyä, jos ihmiset kommunikoisivat näin?
Voimme ehkäistä väärinkäsityksiä ja loukkaantuneita tunteita ottamalla aikaa ja pyytämällä tarvittaessa selvennystä. Loppujen lopuksi tämä johtaa onnellisempiin suhteisiin kaikkialla.

Kerrataanpa vielä kerran

Nopeatempoisessa, välittömän tyydytyksen maailmassa on helppo tehdä hätiköityjä johtopäätöksiä ja oletuksia. Tämä voi kuitenkin olla resepti katastrofiin, kun kyse on ihmissuhteista. Väärän viestinnän ja loukkaantuneiden tunteiden välttämiseksi on tärkeää pysähtyä ja hakea selvennystä.

Author profile

Ville Järvinen

Online-deittibloggaaja

Ville Järvinen on tunnettu online-deittibloggaaja parhaatdeittisivut.fi-sivustolla, joka tarjoaa arvokkaita oivalluksia ja vinkkejä menestyksekkääseen nettideittailuun.

Muita artikkeleita aiheesta blogi

 • Tinder SELECTin paljastaminen: Tinder: Nostamalla treffipelisi

  2023-12-19

  Tinder SELECTin paljastaminen: Tinder: Nostamalla treffipelisi

  Online-deittailun alati kehittyvässä maailmassa Tinder on tehnyt jälleen yhden uraauurtavan liikkeen, kun se on ottanut käyttöön eksklusiivisen Tinder SELECT -jäsenyyden. Tämä premium-jäsenyys, jonka tarkoituksena on parantaa deittikokemustasi, avaa ovet moniin ainutlaatuisiin etuihin, jotka erottavat sen tavallisesta Tinder-tarjonnasta. Tässä blogikirjoituksessa selvitämme, mitä Tinder SELECTillä on tarjottavanaan ja miten voit avata tämän eksklusiivisen deittialueen.

  Ville Järvinen

  Ville Järvinen

  Online-deittibloggaaja

  3 min read
 • Parhaat 30 Pickup Lines, jotka saavat sydämet lepattaa

  2023-12-12

  Parhaat 30 Pickup Lines, jotka saavat sydämet lepattaa

  Deittailun ja romantiikan maailmassa hyvin ajoitettu ja viehättävä iskurepliikki voi olla avain jään murtamiseen ja ikimuistoisen ensivaikutelman tekemiseen.

  Ville Järvinen

  Ville Järvinen

  Online-deittibloggaaja

  1 min read