Kategoriat

Blogi

Miten voittaa viivyttely suhteissa

2022-08-13

Miten voittaa viivyttely suhteissa

Prokrastinaatio on jonkin vaivaa vaativan tai epämiellyttävän asian lykkäämistä tai viivyttämistä. Ihmissuhteissa viivyttely voi saada monia muotoja. Se voi olla vaikean keskustelun lykkäämistä kumppanin kanssa, treffi-illan suunnittelun lykkäämistä tai sellaisen asian tekemisen välttämistä, joka saattaisi horjuttaa suhdettasi.

Me kaikki olemme kokeneet viivyttelyä jossain vaiheessa elämäämme. Se on se tunne, että lykkäämme jotain, jonka tiedämme, että meidän pitäisi tehdä, mutta jota emme oikeasti halua tehdä. Ja kun kyse on ihmissuhteistamme, vitkastelu voi olla vieläkin yleisempää. Saatamme lykätä vaikeita keskusteluja kumppanimme kanssa tai tehdä kotitöitä, joista olemme vastuussa. Oli syy mikä tahansa, viivyttelyllä voi olla vakavia vaikutuksia ihmissuhteisiimme. Tässä blogikirjoituksessa tarkastelemme, mitä viivyttely on, merkkejä siitä, että sinä tai kumppanisi syyllistytte siihen, sen vaikutuksia suhteeseenne ja vinkkejä sen voittamiseen.

Prokrastinaation määrittely parisuhteessa

Prokrastinaatio voidaan määritellä tarkoitukselliseksi jonkin asian lykkäämiseksi, jonka tiedät, että sinun pitäisi tehdä. Parisuhteessa saatamme lykätä vaikeita keskusteluja kumppanimme kanssa tai tehdä kotitöitä, joista olemme vastuussa. Oli syy mikä tahansa, viivyttelyllä voi olla vakavia vaikutuksia ihmissuhteisiimme.

Merkkejä siitä, että sinä tai kumppanisi viivyttelette

On olemassa muutamia keskeisiä merkkejä siitä, että sinä tai kumppanisi saatatte syyllistyä viivyttelyyn parisuhteessanne. Näitä ovat mm:
-Vältää ajanviettoa kumppaninsa kanssa
-Lykkää vaikeiden keskustelujen käymistä
-Rikkoo lupauksia tai ei noudata sitoumuksia.
-On aina "liian kiireinen" kumppanilleen.

Prokrastinaation vaikutukset ihmissuhteisiin

Prokrastinoinnilla voi olla monia haitallisia vaikutuksia ihmissuhteisiimme. Kun vitkastelemme, saatamme:
-luoda jännitteitä ja ristiriitoja kumppanimme kanssa.
-menetämme tarpeellista aikaa yhteydenpitoon
-Saada kumppanimme tuntemaan itsensä laiminlyödyksi tai merkityksettömäksi.
-vahingoittaa kumppanimme luottamusta meihin.

Miksi viivyttelemme ihmissuhteissa?

On olemassa muutamia eri syitä, miksi saatamme vitkastella parisuhteessamme. Näitä ovat mm:
-Konfliktin pelko: Saatamme välttää vaikeita keskusteluja kumppanimme kanssa, koska pelkäämme riidan aiheuttamista.
-Perfektionismi: Saatamme yrittää tehdä kaiken itse sen sijaan, että delegoisimme tehtäviä, koska haluamme kaiken olevan täydellistä.
-Ajan puute: Saatamme tuntea, ettei meillä ole tarpeeksi aikaa parisuhteellemme työn tai muiden sitoumusten vuoksi.

Miten voittaa viivyttely parisuhteessa?

Jos huomaat viivytteleväsi parisuhteessasi, voit tehdä muutamia asioita sen voittamiseksi. Näitä ovat mm:
-Puhu kumppanillesi huolistasi: Jos tunnet itsesi ylikuormitetuksi tai tunnet, ettei sinulla ole tarpeeksi aikaa parisuhteellesi, puhu asiasta kumppanillesi. Hän saattaa pystyä auttamaan sinua joidenkin velvollisuuksien hoitamisessa tai varaamaan sinulle enemmän aikaa.
-Aseta realistiset odotukset: Jos lykkäät jotain asiaa, koska pelkäät, ettei siitä tule täydellistä, yritä asettaa itsellesi realistisia odotuksia. Ei haittaa, jos asiat eivät ole täydellisiä, ja kumppanisi todennäköisesti arvostaa vaivannäköäsi enemmän kuin mitään muuta.
-Tee suunnitelma: Jos viivyttelet jonkin tietyn tehtävän kanssa, tee suunnitelma, miten saat sen tehtyä. Jaottele se pieniin vaiheisiin, jotta se ei olisi niin ylivoimainen, ja aseta itsellesi määräaika.

Tekniikat, joilla vältät viivyttelyä ihmissuhteissa.

Edellä mainittujen vinkkien lisäksi on olemassa muutamia tekniikoita, joilla voit välttää viivyttelyä parisuhteessasi. Näitä ovat mm:
-Tunnista laukaisevien tekijöiden tunnistaminen: Mikä saa sinut viivyttelemään? Kun tiedät laukaisijasi, voit yrittää välttää niitä tai laatia suunnitelman niiden käsittelemiseksi.
-Itsemyötätunnon harjoittaminen: Ole lempeä itsellesi, jos viivyttelet. Hyväksy, että virheiden tekeminen on normaalia, ja yritä oppia niistä.
-Pitäkää päiväkirjaa: Ajatusten ja tunteiden kirjaaminen ylös voi auttaa sinua ymmärtämään, miksi viivyttelet ja miten voit voittaa sen.

Jos huomaat viivytteleväsi parisuhteessasi, älä masennu. On asioita, joita voit tehdä sen voittamiseksi. Puhu kumppanisi kanssa huolistasi, aseta itsellesi realistiset odotukset ja tee suunnitelma asioiden hoitamiseksi. Pienellä vaivalla voit voittaa vitkuttelun ja saada aikaan terveen ja onnellisen parisuhteen.

Author profile

Mira Karvinen

Online-treffiasiantuntija

Mira Karvinen, arvostettu online-treffiasiantuntija parhaatdeittisivut.fi-sivustolla, jakaa arvokasta tietoa ja käytännön vinkkejä menestyäkseen online-treffeillä.

Muita artikkeleita aiheesta blogi

 • Tinder SELECTin paljastaminen: Tinder: Nostamalla treffipelisi

  2023-12-19

  Tinder SELECTin paljastaminen: Tinder: Nostamalla treffipelisi

  Online-deittailun alati kehittyvässä maailmassa Tinder on tehnyt jälleen yhden uraauurtavan liikkeen, kun se on ottanut käyttöön eksklusiivisen Tinder SELECT -jäsenyyden. Tämä premium-jäsenyys, jonka tarkoituksena on parantaa deittikokemustasi, avaa ovet moniin ainutlaatuisiin etuihin, jotka erottavat sen tavallisesta Tinder-tarjonnasta. Tässä blogikirjoituksessa selvitämme, mitä Tinder SELECTillä on tarjottavanaan ja miten voit avata tämän eksklusiivisen deittialueen.

  Ville Järvinen

  Ville Järvinen

  Online-deittibloggaaja

  3 min read
 • Parhaat 30 Pickup Lines, jotka saavat sydämet lepattaa

  2023-12-12

  Parhaat 30 Pickup Lines, jotka saavat sydämet lepattaa

  Deittailun ja romantiikan maailmassa hyvin ajoitettu ja viehättävä iskurepliikki voi olla avain jään murtamiseen ja ikimuistoisen ensivaikutelman tekemiseen.

  Ville Järvinen

  Ville Järvinen

  Online-deittibloggaaja

  1 min read