Kategoriat

Blogi

Nettitreffit: 10 Odottamattomat psykologiset oivallukset

2022-07-28

Nettitreffit: 10 Odottamattomat psykologiset oivallukset

Nettideittailu on suositumpaa kuin koskaan. Mutta tiedätkö, mitä tiedettä sen taustalla on?
Tässä on 10 odottamatonta psykologista oivallusta nettideittailusta. Saatat yllättyä siitä, että nettideittailussa ei ole kyse vain rakkauden löytämisestä, vaan siinä voi olla kyse myös itsensä löytämisestä. Jos siis harkitset nettideittailun kokeilemista, tässä on muutama muistettava asia.

1. Mitä enemmän vaihtoehtoja meillä on, sitä vaikeampaa on valita.

On yleinen harhaluulo, että enemmän valinnanvaraa on aina parempi. Mutta tämä ei voisi olla kauempana totuudesta, kun kyse on nettideittailusta.
Itse asiassa tutkimukset ovat osoittaneet, että mitä enemmän vaihtoehtoja meillä on, sitä vaikeampaa on valita. Tämä johtuu siitä, että meillä on taipumus verrata mahdollisia kumppaneitamme toisiinsa ja etsiä syitä siihen, miksi he eivät ehkä sovi yhteen. Jos siis tunnet olosi hukkuvan deittisovelluksen äärellä, yritä rajata vaihtoehdot vain muutamaan mahdolliseen kumppaniin, jolloin päätöksentekoprosessi saattaa olla paljon helpommin hallittavissa.

2. Nettideittailu voi tehdä meistä tuomitsevampia.

Meillä on taipumus muuttua tuomitsevammiksi ja nirsoilevammiksi, kun meille esitetään liikaa vaihtoehtoja. Tämä johtuu siitä, että meidän on haastavampaa tehdä päätöksiä, kun meitä pommitetaan vaihtoehdoilla.
Sama pätee myös nettideittailuun. Kun jatkuvasti selaa profiileja, on helppo tulla tuomitsevaksi ja alkaa arvostella ihmisiä heidän ulkonäkönsä tai profiilikuviensa perusteella. On kuitenkin tärkeää muistaa, että meillä kaikilla on erilaiset mieltymykset, ja se, mikä ei ehkä ole sinusta viehättävää, saattaa olla juuri sitä, mitä joku toinen etsii. Yritä siis olla ennakkoluuloton, kun selaat profiileja.

3. Odotuksemme eivät aina vastaa todellisuutta.

Kun etsimme rakkautta, meillä on usein tiettyjä odotuksia mielessä. Saatamme kuvitella täydellisen kumppanimme olevan pitkä, tumma ja komea (tai mikä tahansa tyyppimme onkaan).
Todellisuudessa potentiaaliset kumppanimme ovat kuitenkin usein hyvin erilaisia kuin ihannoimamme versiot, mikä voi johtaa pettymykseen ja jopa sydänsuruihin, jos emme ole varovaisia. On siis tärkeää hallita odotuksia ja suhtautua avoimesti siihen, että täydellinen kumppanisi ei ehkä olekaan juuri sellainen kuin kuvittelit hänen olevan.

4. Aivomme on viritetty uutuuden etsimiseen.

Nettideittailussa aivomme on viritetty etsimään uutuuksia, mikä tarkoittaa, että pyyhkäisemme todennäköisemmin oikealle jonkun tavanomaisen tyyppimme ulkopuolisen henkilön kohdalla.
Jos siis etsit rakkautta, älä pelkää astua mukavuusalueesi ulkopuolelle ja kokeilla jotain uutta. Saatat juuri löytää itsellesi täydellisen kumppanin.

5. Nettideittailijoilla on taipumus ihannoida potentiaalisia kumppaneitaan.

Ei ole yllättävää, että ihmisillä on taipumus ihannoida mahdollisia kumppaneitaan, kun he tutustuvat heihin ensimmäistä kertaa. Mutta et ehkä tajua, että tällä ihannoinnilla voi olla pimeä puoli.
Tutkimukset ovat osoittaneet, että nettideittailijoilla on taipumus ihannoida kumppaneitaan siinä määrin, että he jättävät huomiotta varoitusmerkit ja punaiset liput, mikä johtaa heidät vaarallisiin ja jopa väkivaltaisiin suhteisiin. Jos siis juttelet jonkun kanssa verkossa, älä pelkää esittää vaikeita kysymyksiä tai pyytää lisätietoja, mikä voi pelastaa sinut sydänsuruilta.

6. Nettideittailu voi kohottaa itsetuntoa.

Jos tunnet olosi alakuloiseksi, nettideittailu voi olla loistava tapa kohottaa itsetuntoasi. Tämä johtuu siitä, että viestien ja vastausten saaminen mahdollisilta kumppaneilta saa meidät tuntemaan itsemme halutuiksi ja halutuiksi.
On kuitenkin tärkeää muistaa, että tämä itsetunnon kohotus on vain väliaikaista. Jos et ole varovainen, voit alkaa luottaa nettideittailun validointiin, mikä voi johtaa vaaralliseen kierrokseen, jossa tarvitset yhä enemmän huomiota otteluilta tunteaksesi olosi hyväksi. Jos siis käytät nettideittailua itsetuntosi pönkittämiseen, on aika arvioida prioriteettisi uudelleen.

7. Nettideittailukäyttäytymisemme voi vaikuttaa tosielämän suhteisiimme.

Jos olet jo parisuhteessa, saatat ajatella, että nettideittailutottumuksesi ovat harmittomia. Todellisuudessa käyttäytymisellämme deittisovelluksissa voi kuitenkin olla vaikutusta tosielämän suhteisiimme.
Esimerkiksi deittisovelluksen jatkuva tarkistaminen kumppanin kanssa ollessasi voi antaa viestin siitä, ettet ole täysin sitoutunut suhteeseen. Tai jos etsit aina tapoja aloittaa riitoja kumppanisi kanssa, se voi olla merkki siitä, että olet tyytymätön suhteeseen ja etsit ulospääsyä. Jos siis käytät nettideittisovelluksia, on tärkeää olla tarkkana siitä, miten käyttäytymisesi saattaa vaikuttaa suhteeseesi.

8. Ensivaikutelmalla on väliä... paljon.

Deittiprofiiliisi valitsemasi kuvat voivat vaikuttaa merkittävästi siihen, miten ihmiset suhtautuvat sinuun. Itse asiassa tutkimukset ovat osoittaneet, että ihmiset muodostavat usein tuomioita toisista ihmisistä heidän ulkonäkönsä perusteella.
Jos siis haluat tehdä hyvän vaikutuksen, on tärkeää valita kuvat, joissa näytät itsesi parhaassa mahdollisessa valossa. Vältä vanhojen tai vanhentuneiden kuvien käyttöä ja yritä valita kuvia, jotka korostavat parhaita piirteitasi.

9. Nettideittailu voi johtaa offline-suhteisiin.

Vaikka nettideittailua pidetään usein tapana löytää casual hookups, sitä voidaan käyttää myös kestävien suhteiden muodostamiseen. Itse asiassa monet ihmiset ovat löytäneet sielunkumppaninsa nettideittailun kautta.
Jos siis etsit jotain vakavampaa, älä hylkää nettideittailua vain siksi, että luulet sen olevan vain ihmisille, jotka etsivät satunnaisia suhteita. On paljon ihmisiä, jotka etsivät sitoutuneita suhteita, ja sinun on vain tiedettävä, mistä etsiä.

10. Ja lopuksi, nettideittailussa ei aina ole kyse rakkauden löytämisestä. Joskus kyse on itsensä löytämisestä.

Älä aseta itsellesi liikaa paineita täydellisen kumppanin löytämiseksi. Joskus parasta, mitä voit saada nettideittailusta, on parempi ymmärrys itsestäsi. Kokeilemalla erilaisia profiileja ja olemalla vuorovaikutuksessa muiden kanssa saatat oppia enemmän siitä, mitä etsit suhteelta. Ja se voi olla yhtä arvokasta kuin loistavan kumppanin löytäminen.

Siinä siis 10 odottamatonta psykologista oivallusta nettideittailusta. Etsitpä sitten rakkautta tai haluat vain tappaa aikaa, nettideittailu voi olla hauska ja jännittävä tapa tavata uusia ihmisiä. Muista olla tarkka käyttäytymisestäsi ja kunnioittaa muiden ihmisten tunteita. Kun tämä pidetään mielessä, sinulla on varmasti hauskaa!

Author profile

Ville Järvinen

Online-deittibloggaaja

Ville Järvinen on tunnettu online-deittibloggaaja parhaatdeittisivut.fi-sivustolla, joka tarjoaa arvokkaita oivalluksia ja vinkkejä menestyksekkääseen nettideittailuun.

Muita artikkeleita aiheesta blogi

 • Tinder SELECTin paljastaminen: Tinder: Nostamalla treffipelisi

  2023-12-19

  Tinder SELECTin paljastaminen: Tinder: Nostamalla treffipelisi

  Online-deittailun alati kehittyvässä maailmassa Tinder on tehnyt jälleen yhden uraauurtavan liikkeen, kun se on ottanut käyttöön eksklusiivisen Tinder SELECT -jäsenyyden. Tämä premium-jäsenyys, jonka tarkoituksena on parantaa deittikokemustasi, avaa ovet moniin ainutlaatuisiin etuihin, jotka erottavat sen tavallisesta Tinder-tarjonnasta. Tässä blogikirjoituksessa selvitämme, mitä Tinder SELECTillä on tarjottavanaan ja miten voit avata tämän eksklusiivisen deittialueen.

  Ville Järvinen

  Ville Järvinen

  Online-deittibloggaaja

  3 min read
 • Parhaat 30 Pickup Lines, jotka saavat sydämet lepattaa

  2023-12-12

  Parhaat 30 Pickup Lines, jotka saavat sydämet lepattaa

  Deittailun ja romantiikan maailmassa hyvin ajoitettu ja viehättävä iskurepliikki voi olla avain jään murtamiseen ja ikimuistoisen ensivaikutelman tekemiseen.

  Ville Järvinen

  Ville Järvinen

  Online-deittibloggaaja

  1 min read