Kategoriat

Blogi

Nykyaikaisen nettideittailun uudet säännöt

2022-09-09

Nykyaikaisen nettideittailun uudet säännöt

Kuten monet muutkin ihmiset, ajattelet luultavasti nettideittailua viimeisenä keinona. Sinulla on luultavasti ollut huonoja kokemuksia nettideittailusta aiemmin, tai et vain usko, että se on aikasi arvoista.
Mutta mitä jos kertoisin sinulle, että nettideittailu on itse asiassa loistava tapa tutustua uusiin ihmisiin? Entä jos kertoisin, että nettideittailussa on uusia sääntöjä, jotka voivat auttaa sinua löytämään itsellesi sopivan ihmisen?
Tässä postauksessa hahmotamme 6 uutta modernin nettideittailun sääntöä, jotka auttavat sinua.

Tekstiviestit ovat parempia kuin soittaminen.

Luulit tietäväsi nykyaikaisen deittailun säännöt, mutta asiat ovat muuttuneet. 
Sääntö numero yksi: tekstiviestit ovat soittamista tärkeämpiä, ainakin aluksi. Saat todennäköisemmin vastauksen, jos lähetät tekstiviestin. Mutta älä ole liian innokas - odota vastausta muutama tunti tai jopa päivä.
Sääntö numero kaksi: ole kiinnostava. Älä anna pelkkää listaa saavutuksistasi tai luettele lempikirjojasi ja -elokuviasi. Ole hauska, provosoiva, ole oma itsesi.
Sääntö kolme: älä pelkää pyytää haluamaasi. Jos näet jonkun, josta pidät, kerro hänelle. Entä jos sinut hylätään? Ei se mitään - jatka vain eteenpäin.
Neljäs sääntö: pysy positiivisena. Älä lannistu, jos et saa vastausta heti (tai koskaan). Meressä on paljon kalaa, joten jatka verkon heittämistä, ja löydät jonkun ihmeellisen.

Kirjoita lyhyitä viestejä

Olet siis päättänyt kastaa varpaasi nettideittailun maailmaan. (Hyvä sinulle!) 
Sääntö numero yksi: pidä viestisi lyhyinä. Kukaan ei halua lukea romaania, varsinkaan silloin, kun hän yrittää löytää treffejä. Jos et voi kertoa asiaa muutamalla lauseella, se ei todennäköisesti ole sanomisen arvoista.
Sääntö numero kaksi: ole tarkka. Kun kirjoitat profiiliasi, älä vain luettele yleisiä kiinnostuksen kohteita, kuten "elokuvat" tai "matkustaminen". Anna ihmisille käsitys siitä, mistä olet oikeasti kiinnostunut, ja he ottavat todennäköisemmin yhteyttä.

Aseta profiilikuvat kaiken muun edelle

Nettideittailussa kuka tahansa näkee ensin profiilikuvasi. Siksi on tärkeää, että teet hyvän ensivaikutelman ja esität itsesi parhaalla mahdollisella tavalla.
Tämä tarkoittaa, että et saa ottaa sumeaa selfietä tai kuvia, joissa et näytä parhaimmaltasi. Haluat näyttää siltä, että sinulla on hauskaa ja nautit elämästä - sillä juuri sellaisia haluat houkutella.
Mieti siis tarkkaan, miten valitset oikeat kuvat profiiliisi. Varmista, että ne ovat laadukkaita ja edustavat sinua.

Hyväksy se, että muut jättävät sinut huomiotta, kenties usein.

Olet varmaan kuullut vanhan sanonnan "elämä on kaksisuuntainen katu". Sama pätee myös deittailuun. Kyse ei ole vain sinusta eikä vain heistä. Sinun on annettava yhtä paljon kuin otat, ja sinun on myös ymmärrettävä, että ihmiset jättävät sinut pulaan. Paljon.
Niin asiat vain ovat nykyään. Olemme kaikki kiireisiä, ja kaikilla on paljon tekemistä. Älä siis ota henkilökohtaisesti sitä, että joku peruu treffisi viime hetkellä tai jättää treffit väliin. Hän ei luultavasti tee niin, koska ei pidä sinusta - hän tekee vain sen, mitä hänen on tehtävä huolehtiakseen omista asioistaan.
Parasta, mitä voit tehdä, on olla ymmärtäväinen ja joustava. Älä laita kaikkia munia yhteen koriin, vaan ole valmis menemään virran mukana. Jos yhdet treffit kariutuvat, aina on uusi treffi aivan nurkan takana.

Hankkiudu eroon valheista deittisivustoilla.

Nettideittimaailmassa on yhä vaikeampi erottaa faktaa fiktiosta. Nykyään kaikki esittävät parhaansa, mikä tarkoittaa, että näet paljon ihmisiä, jotka eivät ole sitä, mitä väittävät olevansa.
Siksi on tärkeää olla ennakoiva ja suodattaa valheet pois. Aloita kiinnittämällä huomiota profiilin yksityiskohtiin. Kasvattavatko he korkeuttaan? Liioittelevatko he ammattinimikettään? Jos jokin vaikuttaa väärältä, se todennäköisesti on sitä.
Toinen asia, jota kannattaa varoa, on punaiset liput keskusteluissa. Jos joku esimerkiksi pyytää aina rahaa tai lahjakortteja, se on melko selvä merkki siitä, että hän ei ole kunnossa. Luota vaistoihisi, äläkä pelkää kävellä pois tilanteesta, joka ei tunnu oikealta.

Älä pelkää kokeilla.

Nettideittailun maailma muuttuu jatkuvasti, joten on tärkeää pysyä joustavana ja ennakkoluulottomana. Älä pelkää kokeilla erilaisia tapoja tavata ihmisiä tai erilaisia sivustoja ja sovelluksia.
Ja jos sinulla ei ole onnea, älä pelkää kokeilla jotain uutta. Koskaan ei voi tietää, mikä saattaisi toimia sinulle.
Siinä siis 6 uutta nettideittailun sääntöä, jotka auttavat sinua löytämään tarvitsemasi digitaalisella aikakaudella. Mene nyt sinne ja ala pyyhkäistä!

Author profile

Mira Karvinen

Online-treffiasiantuntija

Mira Karvinen, arvostettu online-treffiasiantuntija parhaatdeittisivut.fi-sivustolla, jakaa arvokasta tietoa ja käytännön vinkkejä menestyäkseen online-treffeillä.

Muita artikkeleita aiheesta blogi

 • Tinder SELECTin paljastaminen: Tinder: Nostamalla treffipelisi

  2023-12-19

  Tinder SELECTin paljastaminen: Tinder: Nostamalla treffipelisi

  Online-deittailun alati kehittyvässä maailmassa Tinder on tehnyt jälleen yhden uraauurtavan liikkeen, kun se on ottanut käyttöön eksklusiivisen Tinder SELECT -jäsenyyden. Tämä premium-jäsenyys, jonka tarkoituksena on parantaa deittikokemustasi, avaa ovet moniin ainutlaatuisiin etuihin, jotka erottavat sen tavallisesta Tinder-tarjonnasta. Tässä blogikirjoituksessa selvitämme, mitä Tinder SELECTillä on tarjottavanaan ja miten voit avata tämän eksklusiivisen deittialueen.

  Ville Järvinen

  Ville Järvinen

  Online-deittibloggaaja

  3 min read
 • Parhaat 30 Pickup Lines, jotka saavat sydämet lepattaa

  2023-12-12

  Parhaat 30 Pickup Lines, jotka saavat sydämet lepattaa

  Deittailun ja romantiikan maailmassa hyvin ajoitettu ja viehättävä iskurepliikki voi olla avain jään murtamiseen ja ikimuistoisen ensivaikutelman tekemiseen.

  Ville Järvinen

  Ville Järvinen

  Online-deittibloggaaja

  1 min read