Kategoriat

Blogi

Pelko seurustella uudelleen - Voittaa pelkosi ja löytää sielunkumppanisi

2022-10-11

Pelko seurustella uudelleen - Voittaa pelkosi ja löytää sielunkumppanisi

Ihmiset, jotka ovat käyneet läpi avioeron tai pahan eron, kokevat usein vaikeaksi aloittaa seurustelu uudelleen. Itsensä asettaminen ja uusien ihmisten tapaaminen voi olla pelottavaa ja jopa pelottavaa, ja tämä tunnetaan nimellä Fear of Dating Again.
Se ei ole uusi termi, mutta nykyään se on niin yleinen, että päätimme kirjoittaa siitä artikkelin.

On monia syitä, miksi joku saattaa kokea mainittuja tunteita. Se voi johtua aiemmista kokemuksista tai yksinkertaisesti siitä, että hän on tottunut olemaan sinkku ja viihtymään omassa seurassaan. Oli syy mikä tahansa, seurustelupelon voittaminen uudelleen on mahdollista ponnistelujen ja päättäväisyyden avulla.

Seuraavassa on muutamia vinkkejä siihen, miten voit voittaa pelkosi ja löytää sielunkumppanisi:

Ota aikaa

Uudelleen seurustelun aloittamisella ei ole mitään kiirettä. Jos et ole valmis, se on täysin OK. Ota ensin aikaa parantua ja työskennellä itsesi parissa. Joskus on vaikea ymmärtää, oletko valmis vai et. Tällöin voi olla hyödyllistä puhua terapeutin tai neuvonantajan kanssa, joka voi auttaa sinua käsittelemään tunteitasi. Ensisijaisia laukaisevia tekijöitä sille, että olet valmis seurustelemaan uudelleen, ovat uteliaisuus ja halu kokeilla jotain uutta. Älä anna kenenkään painostaa sinua seurustelemaan uudelleen ennen kuin olet valmis.

Laita itsesi likoon.

Kun olet valmis aloittamaan seurustelun uudelleen, älä pelkää laittaa itseäsi likoon. Tämä tarkoittaa sitä, että osallistut itseäsi kiinnostaviin aktiviteetteihin ja kerhoihin ja osallistut sosiaalisiin tapahtumiin, ja se voi tarkoittaa myös sitä, että ilmoittaudut nettideittisivustoille tai -sovelluksiin. Tärkeintä on, että otat asiat omaan tahtiisi ja mukavuutesi mukaan.

Ole ennakkoluuloton

Uusia ihmisiä tavatessasi on tärkeää olla ennakkoluuloton. Älä kirjoita ketään pois ennen kuin olet antanut hänelle edes mahdollisuutta. Jokaisella on omat ainutlaatuiset ominaisuutensa, eikä koskaan voi tietää; hän voi osoittautua täydelliseksi kumppaniksi sinulle.

Ole oma itsesi

Kun alat seurustella uudelleen, on tärkeää olla oma itsesi. Älä yritä muuttaa sitä, kuka olet, jotta voisit sopia jonkun muun käsitykseen täydellisestä kumppanista. Ole itsevarma siitä, kuka olet; se viehättää muita.

Ota asiat hitaasti

Älä kiirehdi mihinkään liian nopeasti. Kun alat seurustella jonkun uuden kanssa, ota hitaasti ja tutustu häneen ennen kuin etenet liian nopeasti. Näin vältyt loukkaantumiselta tai pettymykseltä, jos asiat eivät toimi.

Odota realistisia odotuksia

Älä odota, että jokaisesta treffeistä tulee pitkäaikainen suhde. Joskus ihmiset eivät vain sovi yhteen, ja se on ihan okei. Nauti vain uusien ihmisten tapaamisprosessista ja katso, mihin asiat johtavat. Joistakin uusista tuttavuuksistasi saattaa tulla hyviä ystäviä, vaikka he eivät olisikaan romanttisia kumppaneita.

Puhu peloistasi.

Voi olla hyödyllistä puhua jonkun kanssa peloistasi ja huolistasi. Tämä voi olla ystävä, perheenjäsen tai jopa terapeutti. Terapeutti voi auttaa sinua käsittelemään tunteitasi ja antaa sinulle työkaluja, joilla voit käsitellä ahdistustasi. Hän voi myös antaa tukea ja opastusta, kun otat askeleita pelkosi voittamiseksi. Voit aloittaa tunteiden käsittelyn puhumalla siitä, mikä sinua ahdistaa.

Ole positiivinen

On ratkaisevan tärkeää lähestyä treffejä positiivisella asenteella. Usko, että löydät jonkun erityisen ihmisen, ja pidä leuka pystyssä, vaikka asiat eivät menisikään aivan suunnitelmien mukaan. Positiivinen asenne vetoaa muihin ja auttaa sinua pysymään ennakkoluulottomana ja itsevarmana.

Seurustelu uudelleen huonon kokemuksen jälkeen voi olla pelottavaa, mutta on tärkeää muistaa, että kaikki eivät ole samanlaisia. Pienellä vaivalla ja päättäväisyydellä voit voittaa pelkosi ja löytää onnen jonkun uuden kanssa.

Author profile

Ville Järvinen

Online-deittibloggaaja

Ville Järvinen on tunnettu online-deittibloggaaja parhaatdeittisivut.fi-sivustolla, joka tarjoaa arvokkaita oivalluksia ja vinkkejä menestyksekkääseen nettideittailuun.

Muita artikkeleita aiheesta blogi

 • Tinder SELECTin paljastaminen: Tinder: Nostamalla treffipelisi

  2023-12-19

  Tinder SELECTin paljastaminen: Tinder: Nostamalla treffipelisi

  Online-deittailun alati kehittyvässä maailmassa Tinder on tehnyt jälleen yhden uraauurtavan liikkeen, kun se on ottanut käyttöön eksklusiivisen Tinder SELECT -jäsenyyden. Tämä premium-jäsenyys, jonka tarkoituksena on parantaa deittikokemustasi, avaa ovet moniin ainutlaatuisiin etuihin, jotka erottavat sen tavallisesta Tinder-tarjonnasta. Tässä blogikirjoituksessa selvitämme, mitä Tinder SELECTillä on tarjottavanaan ja miten voit avata tämän eksklusiivisen deittialueen.

  Ville Järvinen

  Ville Järvinen

  Online-deittibloggaaja

  3 min read
 • Parhaat 30 Pickup Lines, jotka saavat sydämet lepattaa

  2023-12-12

  Parhaat 30 Pickup Lines, jotka saavat sydämet lepattaa

  Deittailun ja romantiikan maailmassa hyvin ajoitettu ja viehättävä iskurepliikki voi olla avain jään murtamiseen ja ikimuistoisen ensivaikutelman tekemiseen.

  Ville Järvinen

  Ville Järvinen

  Online-deittibloggaaja

  1 min read