Kategoriat

Blogi

Tilanteet: vuosisadan uusi deittailutrendi

2022-10-17

Tilanteet: vuosisadan uusi deittailutrendi

Tilannesuhteessa toinen kumppani saattaa kehittää romanttisia tunteita ja tunnesiteitä, kun taas toinen kumppani nauttii vapaudestaan tapaamalla muita ihmisiä.
Vaikka "situationship" saattaa kuulostaa nimitykseltä, jota kumppanit käyttävät suhteestaan, se voi itse asiassa olla toisen henkilön käyttämä sana, jolla hän saa toisen ansaan, jotta tämä jatkaisi järjestelyä mukavuuden ja seksin kaltaisten tekijöiden vuoksi.
Usein tilannesuhde voi jatkua kuukausia ilman todellista edistystä. Tämä voi olla turhauttavaa ja jopa sydäntä särkevää kumppanille, joka haluaa olla suhteessa. Tämän tuskan välttämiseksi on tärkeää ymmärtää ja tunnistaa tilannekumppanuuden merkit.

Tilannesuhde: Uusi parisuhdetrendi

"Tilannesuhteessa" olevilla ihmisillä on usein tunne, ettei suhde etene mihinkään - vaikka he toivovat sen muuttuvan joksikin sitoutuneemmaksi ja vakavammaksi. Tilannesuhteen merkkien tunteminen voi auttaa sinua säästymään sydänsuruilta, kun et sijoita aikaasi ihmiseen, joka ei ole valmis todelliseen suhteeseen.
Kaikissa suhteissa on ratkaisevan tärkeää oppia luottamaan kumppaniinsa. Koko suhde on rakennettu väärälle perustalle, jos et voi uskoa hänen sanomisiaan.
Joskus varoitusmerkit ovat hienovaraisia, mutta ne voivat olla myös ilmiselviä - ja on tärkeää tunnistaa ne ajoissa, jotta voit suojella itseäsi henkisesti ja emotionaalisesti.

Mitä eroa on tilannesuhteella ja suhteella?

Tilannesuhde on suhde, jossa osapuolilla ei ole selkeitä aikomuksia tai päämääriä. Tämä alkaa yleensä siitä, että toinen kumppani ei halua määritellä suhdetta.
Suhteen parametrien määrittely on ratkaisevan tärkeää, jotta voit rakentaa luottamuksen ja kunnioituksen perustan kumppanisi kanssa. Ilmaisemalla, mitä fyysisesti, emotionaalisesti ja seksuaalisesti haluatte ja mitä ette halua, luotte yhteisymmärryksen, joka auttaa ehkäisemään loukkaantuneita tunteita tai ristiriitoja myöhemmin. Keskustelu siitä, missä näette itsenne tulevaisuudessa - olipa kyseessä lyhyen tai pitkän aikavälin tavoite - auttaa myös pitämään molemmat kumppanit samalla sivulla."
Tilanteet voivat olla suhteelle ohimenevä termi - varsinkin jos olette juuri aloittaneet seurustelun ettekä ole nähneet toisianne pitkään. Siitä huolimatta... Tilanteet eivät aina kehity kuukausia myöhemmin, vaan ne voivat syntyä jo muutaman treffin jälkeen.

Tilanteita syntyy usein monista eri syistä, kuten esim:

 • Kun treffisivustoja ja -sovelluksia on runsaasti, sen oikean löytäminen ei voi olla helppoa.
 • Toinen henkilö ei ehkä ole valmis sitoutuneeseen suhteeseen.
 • Hän saattaa pitää sinua lyhytaikaisena seurusteluna eikä pitkän aikavälin kumppanimateriaalina.
 • He eivät ole kiinnostuneita mistään pitkäaikaisesta.

Mitä eroa on "tilannesuhteella" ja "Friends with Benefits" -seurustelulla?"

Ystävät etuisuuksien kanssa -tilanne on lähes täsmälleen samanlainen kuin tilannesuhde, mutta osapuolet sopivat olevansa selvillä aikeistaan ennen suhteen aloittamista.

Ystävyys- ja etusuhteen osapuolet voivat sopia, että suhteeseen ei liity romanttisia tunteita ja että suhde on puhtaasti fyysinen.
He voivat myös päättää, että sitoutumista ei tapahdu ja että kyseessä on pelkkä seurustelu ilman ehtoja.

Tilannesuhteet eroavat tavallisista suhteista muutamalla keskeisellä tavalla:

 • Suhteen parametrit eivät välttämättä ole selvät tai niistä ei keskustella.
 • Romantiikka on edelleen osa tilannetta, johon voi kuulua fyysistä ja emotionaalista läheisyyttä, mutta vaikka romantiikkaa olisikin läsnä, "parisuhde"-nimikettä ei välttämättä käytetä.
 • Toinen tai molemmat kumppanit saattavat epäröidä sitoutumista, vaikka he kävisivätkin treffeillä ja tekisivät asioita, joita muut pariskunnat tekevät yhdessä.

Miten määritetään, onko kyseessä "tilannesuhde"?

Jos huomaat, että parisuhteesi on jämähtänyt paikoilleen eikä etene, kyseessä voi olla merkkejä.

 • Sinä ja kumppanisi ette ole saavuttaneet mitään suhteen virstanpylväitä, kuten tutustumista ystäviin tai perheeseen tai - mikä tärkeintä - suhteen määrittelyä.
 • Kumppanisi saattaa myös harrastaa seksuaalisia tai romanttisia suhteita muiden ihmisten kanssa suhteen ulkopuolella.
 • Saatat jopa saada tietää, että kumppanillasi on näitä muita intiimejä suhteita sosiaalisen median tai ystävien kautta, mikä voi olla merkki huonosta kommunikaatiosta sinun ja kumppanisi välillä. Tämä viestinnän puute voi johtaa myrkylliseen suhteeseen.

Jos kumppanisi tekee usein viime hetken suunnitelmia tai peruu niitä, erityisesti samoilla tekosyillä, saatat olla tilannesuhteessa. Yleisiä esimerkkejä näistä tekosyistä ovat esimerkiksi kiire töissä tai muut sitoumukset, kuten kuntosalilla käynti.

 • Jos kumppanisi näyttää pitävän sinua vain varasuunnitelmana eikä koskaan yritä tehdä kompromisseja, hän luultavasti käyttää sinua hyväkseen.
 • Jos kumppanisi tekee harvoin suunnitelmia etukäteen ja kutsuu sinut yleensä vasta viime hetkellä, saatat olla kiinni tilannesuhteessa.
 • Epäjohdonmukaisuus yhteydenpidossa ja viestinnässä voi myös olla merkki siitä, että sinä ja kumppanisi olette "tilannesuhteessa". Jos kumppanisi ei lähetä usein tekstiviestejä, soita tai tapaa sinua, etkä tiedä, milloin kuulet hänestä taas, kyse voi olla tällaisesta tilanteesta.

Pitkien, syvällisten keskustelujen sijaan sinä ja kumppanisi saatatte tuntea olonne mukavammaksi leikkimielisen "likaisen keskustelun" parissa.

 • Tilannesuhteissa sinä ja kumppanisi vältätte keskusteluja itsestänne, odotuksistanne ja kaikesta muusta tarpeellisesta. Tilannesuhteisiin voi kuulua seksiä mutta ei emotionaalista läheisyyttä.
 • Tilannesuhteet aiheuttavat usein ahdistusta kommunikaation, varmuuden ja vakauden puutteen vuoksi.
 • Jos kumppanisi lähettää sinulle jatkuvasti ristiriitaisia signaaleja, se voi olla hyvin hämmentävää ja turhauttavaa. Yhtenä hetkenä hän vaikutti olevan sitoutunut tekemään suhteesta toimivan, ja seuraavana hetkenä hän ei voisi välittää siitä yhtään.

Mitä enemmän aikaa kuluu ilman vakiintunutta otsikkoa suhteellesi, sitä suurempi mahdollisuus on, että siitä tulee tilannesuhde.

 • Mitä enemmän aikaa kuluu ilman kumppanisi sitoutumista, sitä selvemmäksi käy, ettei hän arvosta suhdetta yhtä paljon kuin sinä.
 • Jos kumppanisi ei ole halukas puhumaan siitä, mihin asiat ovat menossa, tiedät, että olette määrittelemättömässä suhteessa ("situationship"), mikä selventää, missä tilanteessa olet hänen kanssaan.

Mitä tehdä, kun löydät itsesi tilannesuhteesta

Suhteet ovat hienoja, mutta joskus päädymme "situationhipiin". Jos et tunne oloasi täytetyksi tai tyytyväiseksi, saattaa olla aika ottaa askel taaksepäin ja selvittää, mitä haluat. Tilannesuhteet voivat usein johtaa pettymyksen ja epävarmuuden tunteisiin. Jos haluat sitoutuneen suhteen jonkun kanssa, joka on valmis rakentamaan kanssasi terveen perustan, saattaa olla aika etsiä joku uusi.

Author profile

Mira Karvinen

Online-treffiasiantuntija

Mira Karvinen, arvostettu online-treffiasiantuntija parhaatdeittisivut.fi-sivustolla, jakaa arvokasta tietoa ja käytännön vinkkejä menestyäkseen online-treffeillä.

Muita artikkeleita aiheesta blogi

 • Tinder SELECTin paljastaminen: Tinder: Nostamalla treffipelisi

  2023-12-19

  Tinder SELECTin paljastaminen: Tinder: Nostamalla treffipelisi

  Online-deittailun alati kehittyvässä maailmassa Tinder on tehnyt jälleen yhden uraauurtavan liikkeen, kun se on ottanut käyttöön eksklusiivisen Tinder SELECT -jäsenyyden. Tämä premium-jäsenyys, jonka tarkoituksena on parantaa deittikokemustasi, avaa ovet moniin ainutlaatuisiin etuihin, jotka erottavat sen tavallisesta Tinder-tarjonnasta. Tässä blogikirjoituksessa selvitämme, mitä Tinder SELECTillä on tarjottavanaan ja miten voit avata tämän eksklusiivisen deittialueen.

  Ville Järvinen

  Ville Järvinen

  Online-deittibloggaaja

  3 min read
 • Parhaat 30 Pickup Lines, jotka saavat sydämet lepattaa

  2023-12-12

  Parhaat 30 Pickup Lines, jotka saavat sydämet lepattaa

  Deittailun ja romantiikan maailmassa hyvin ajoitettu ja viehättävä iskurepliikki voi olla avain jään murtamiseen ja ikimuistoisen ensivaikutelman tekemiseen.

  Ville Järvinen

  Ville Järvinen

  Online-deittibloggaaja

  1 min read