Kategoriat

Blogi

Viehättävän tarinankerronnan taito: Miten voittaa treffeillä

2022-10-09

Viehättävän tarinankerronnan taito: Miten voittaa treffeillä

Kuvittele tämä: olet treffeillä söpön tytön kanssa, ja kaikki sujuu hienosti. Olette nauraneet ja vitsailleet, ja hän vaikuttaa todella kiinnostuneelta tutustumaan sinuun. Sitten hän yhtäkkiä kysyykin sinulta, mikä on suurin heikkoutesi.
Mitä?
Tämä on kysymys, joka voi yllättää monet ihmiset, mutta se on itse asiassa erinomainen tilaisuus kertoa jotain mielenkiintoista itsestäsi. Kertomalla tarinan siitä, miten voitit tämän heikkoutesi, näytät treffikumppanillesi, että pystyt voittamaan vastoinkäymiset. Saat hänet myös todennäköisesti tuntemaan olonsa hyväksi, sillä kaikki rakastavat kuulla positiivisia tarinoita itsestään.
Jos haluat menestyä treffeillä, sinun on oltava hurmaava tarinankertoja. Onneksi sen voi oppia suhteellisen nopeasti. Tässä artikkelissa keskustelemme ihastuttavan tarinankerronnan taidosta ja siitä, miten voit käyttää sitä valloittaaksesi potentiaalisten kumppaneiden sydämet.

Mitä on hurmaava tarinankerronta?

Oletetaan, että olet treffeillä jonkun sellaisen henkilön kanssa, josta olet todella kiinnostunut. Keskustelu sujuu, mutta haluat viedä sen seuraavalle tasolle. Mitä sinä teet?
Kerrot tarinan.
Tarinasi voi kertoa mistä tahansa, mutta sen on oltava mielenkiintoinen ja mukaansatempaava, ja sen on kiinnitettävä kuulijan huomio ja saatava hänet haluamaan tietää lisää.
Kun osaat keksiä hyvän tarinan, se osoittaa, että olet viehättävä ja jännittävä - kaksi ominaisuutta, joita kuka tahansa haluaisi kumppaniltaan. 

Miksi se on tärkeää seurustelussa?

Viehättävä tarinankerronta on tärkeää deittailussa muutamasta syystä:

 1. Se voi auttaa sinua erottumaan joukosta. Kun niin monet ihmiset etsivät rakkautta, on ratkaisevan tärkeää löytää keinoja tehdä itsestäsi houkuttelevampi potentiaalisille kumppaneille. Jos osaat kertoa hyvän tarinan, menestyt todennäköisesti paremmin deittielämässäsi.
 2. Tarinat ovat loistava tapa luoda yhteys johonkuhun syvemmällä tasolla. Kun jaat jotain henkilökohtaista, se osoittaa, että olet valmis avautumaan ja olemaan haavoittuva. Tämä voi olla joillekin ihmisille suuri kiihoke ja luoda vahvan yhteyden sinun ja deittisi välille.
 3. Tarinat ovat yksinkertaisesti nautinnollisia.

Lopputulos? Jos haluat voittaa treffeillä, opettele kertomaan hyviä tarinoita.

Miten voit olla menestyvä hurmaava tarinankertoja?

Nyt kun olemme keskustelleet viehättävän tarinankerronnan tärkeydestä, on aika antaa vinkkejä sen toteuttamiseen. Tässä on muutamia asioita, jotka kannattaa pitää mielessä:

 • Tarinoiden tulisi olla kiinnostavia ja mukaansatempaavia. Kukaan ei halua kuulla tylsää tarinaa, joten varmista, että tarinasi ovat mukaansatempaavia.
 • Ole itsevarma. Jos et ole varma tarinastasi, kuulijasi eivät myöskään ole.
 • Käytä huumoria. Hyvä tarina paranee usein huumorin avulla.
 • Ole kuvaava. Mitä yksityiskohtaisempi tarinasi on, sitä sitoutuneempi kuulija on.
 • Kerro henkilökohtainen tarina. Henkilökohtaisen tarinan kertominen osoittaa, että olet valmis olemaan haavoittuvainen, mikä voi olla joidenkin ihmisten mielestä hyvin houkuttelevaa.
 • Pidä se lyhyenä. Kukaan ei halua kuulla pitkäveteistä tarinaa. Varmista, että tarinasi on tiivis ja ytimekäs.
 • Pidä sävy kevyenä ja leikkisänä ja vältä kuulostamasta liian vakavalta tai saarnaavalta.
 • Muista päättää tarina vahvaan lopputulokseen, joka jättää treffikumppanisi haluamaan lisää.
 • Ja lopuksi, harjoittele, harjoittele, harjoittele. Mitä enemmän kerrot tarinoita, sitä paremmin osaat. Aloita siis pienestä ja etene pidempien ja monimutkaisempien tarinoiden kertomiseen.

Miten voit harjoitella hurmaavaa tarinankerrontaa?

No, ensimmäinen askel on olla tietoinen omasta tarinankerrontatyylistäsi. Oletko sellainen, joka luonnostaan hallitsee keskusteluja? Vai oletko enemmän kuuntelija? Kun tiedät vahvuutesi, voit alkaa harjoitella kertomalla tarinoita, jotka tuovat esiin parhaat ominaisuutesi.
Toinen hyvä tapa harjoitella on osallistua koulun ulkopuoliseen toimintaan. Esimerkiksi teatteri- tai luovan kirjoittamisen kurssit ovat täydellinen paikka hioa tarinankerrontataitojasi. Älä myöskään pelkää käyttää sosiaalista mediaa hyödyksesi. Instagramin ja Snapchatin kaltaisilla alustoilla voit jakaa hauskoja tai mielenkiintoisia tarinoita elämästäsi.

Miksi hurmaava tarinankerronta on kadonnut taito?

Saatat ihmetellä, miksi hurmaava tarinankerronta on kadonnut taito. Ja rehellisesti sanottuna se on aiheellinen kysymys. Eivätkö kaikki rakastakin hyvää tarinaa?
No, vastaus on monimutkainen. Lyhyesti sanottuna luulen, että se liittyy siihen, miten maailmamme on muuttunut. Nykyään olemme kaikki niin kiireisiä ja kärsimättömiä, ettei meillä ole aikaa istua alas kuuntelemaan tarinaa, ja olemme tottuneet saamaan tiedon lyhyinä, sulavina palasina.
Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että tarinankerronta olisi merkityksetöntä. Itse asiassa uskon, että se on tärkeämpää kuin koskaan. Kun kerrot hyvän tarinan, luot yhteyden yleisöösi. Saat heidät tuntemaan, että he tuntevat sinut, ja se on avainasemassa, kun on kyse ihmissuhteista - olivatpa ne sitten romanttisia tai ammatillisia.

Johtopäätös

Sinun ei tarvitse olla synnynnäinen tarinankertoja hurmataaksesi treffikumppanisi. Pienellä harjoittelulla voit oppia keksimään hyvän tarinan, joka saa deittisi haluamaan kuulla lisää.
Aloita miettimällä, millaiset tarinat vetoavat sinuun. Olipa kyse sitten hauskasta anekdootista lapsuudestasi tai jännittävästä seikkailusta, johon lähdit viime viikonloppuna, valitse houkuttelevia ja mukaansatempaavia tarinoita.
Muista pitää tarinankerronnan ääni rentona ja keskustelevana. Vältä kuulostamasta siltä kuin pitäisit puhetta tai lukisit käsikirjoituksesta. Yritä sen sijaan viestiä kuin olisit vain juttelemassa seurustelukumppanisi kanssa illallisella.
Viehättävän tarinankerronnan avain on saada deittisi tuntemaan, että hän on ainoa tärkeä ihminen maailmassa. Ota siis aikaa, rentoudu ja nauti tarinoiden jakamisesta hänen kanssaan.

Author profile

Ville Järvinen

Online-deittibloggaaja

Ville Järvinen on tunnettu online-deittibloggaaja parhaatdeittisivut.fi-sivustolla, joka tarjoaa arvokkaita oivalluksia ja vinkkejä menestyksekkääseen nettideittailuun.

Muita artikkeleita aiheesta blogi

 • Tinder SELECTin paljastaminen: Tinder: Nostamalla treffipelisi

  2023-12-19

  Tinder SELECTin paljastaminen: Tinder: Nostamalla treffipelisi

  Online-deittailun alati kehittyvässä maailmassa Tinder on tehnyt jälleen yhden uraauurtavan liikkeen, kun se on ottanut käyttöön eksklusiivisen Tinder SELECT -jäsenyyden. Tämä premium-jäsenyys, jonka tarkoituksena on parantaa deittikokemustasi, avaa ovet moniin ainutlaatuisiin etuihin, jotka erottavat sen tavallisesta Tinder-tarjonnasta. Tässä blogikirjoituksessa selvitämme, mitä Tinder SELECTillä on tarjottavanaan ja miten voit avata tämän eksklusiivisen deittialueen.

  Ville Järvinen

  Ville Järvinen

  Online-deittibloggaaja

  3 min read
 • Parhaat 30 Pickup Lines, jotka saavat sydämet lepattaa

  2023-12-12

  Parhaat 30 Pickup Lines, jotka saavat sydämet lepattaa

  Deittailun ja romantiikan maailmassa hyvin ajoitettu ja viehättävä iskurepliikki voi olla avain jään murtamiseen ja ikimuistoisen ensivaikutelman tekemiseen.

  Ville Järvinen

  Ville Järvinen

  Online-deittibloggaaja

  1 min read