Kategoriat

Blogi

Vinkkejä onnistuneeseen ja onnelliseen avioeroon

2022-09-07

Vinkkejä onnistuneeseen ja onnelliseen avioeroon

Harkitset avioeroa. Se on valtava päätös, ja se vaikuttaa loppuelämääsi. Miten voit siis varmistaa, että hoidat sen mahdollisimman sujuvasti ja selviät siitä onnellisena ja hyvinvoivana?
Seuraavassa on muutamia vinkkejä, joiden avulla voit ottaa avioerosta kaiken irti ja varmistaa, että selviät siitä onnellisena ja terveenä.

Aloita oikealla ajattelutavalla

Jos harkitset avioeroa, ensimmäinen askel on aloittaa oikealla ajattelutavalla. Avioero voi olla haastava, mutta sen ei tarvitse olla negatiivinen kokemus.
Muista, että teet tämän päätöksen itseäsi ja lapsiasi, etkä puolisoasi varten. On tärkeää pysyä positiivisena ja keskittyä siihen, mitä haluat saavuttaa. Kyllä, tulee vaikeita aikoja, mutta jos keskityt tavoitteisiisi, voit selvitä tästä vahvempana kuin koskaan.

Etsi hyvä avioerolakimies

Hyvän asianajajan löytäminen on paras tapa varmistaa onnistunut ja onnellinen avioero. Hyvä asianajaja auttaa sinua koko prosessin ajan, aina paperitöiden tekemisestä sovintoneuvotteluihin.
Mutta miten löydät hyvän asianajajan? Se ei ole aina helppoa, mutta tässä on muutamia vinkkejä:
1. Kysele ympäriltäsi. Ystävät ja perheenjäsenet ovat hyviä resursseja hyvien asianajajien löytämiseksi.
2. Tutustu arvosteluihin verkossa. Kolmannen osapuolen verkkosivustot, kuten Yelp, voivat olla hyvä tapa selvittää, mitä muut ihmiset ovat sanoneet tietystä asianajajasta.
3. Tapaa useita asianajajia. Älä valitse vain ensimmäistä tapaamaasi asianajajaa, vaan tapaa useita asianajajia ja katso, kuka tuntuu sinusta mukavimmalta.
Kun valitset avioerojuristia, muista, että teet olennaisen elinikäisen päätöksen. Tutki asiaa ja käytä aikaa ennen päätöksen tekemistä.

Tiedä mitä haluat

Tiedät, mitä haluat avioerolta. Haluat sen olevan mahdollisimman kivuton ja tuntuvan siltä, että hartioiltasi on pudonnut taakka. Mutta miten saat sen tapahtumaan?
Ensimmäinen askel on olla selvillä siitä, mitä haluat. Älä tee päätöksiä tunteiden perusteella - nyt on logiikan ja järjen aika. Istu alas ja tee luettelo siitä, mitä tarvitset avioerosta A, avioerosta B ja niin edelleen. Ole tarkka ja realistinen.

Ole valmis tekemään kompromisseja

Et saa avioerossa kaikkea haluamaasi, ja se on ihan okei. On olennaista olla valmis tekemään kompromisseja ja työskentelemään yhdessä oikeudenmukaisen ratkaisun löytämiseksi teille molemmille.
Jos et ole valmis taipumaan, prosessi on paljon monimutkaisempi ja kalliimpi. Ota siis askel taaksepäin, laita egosi syrjään ja ole valmis kohtaamaan puolisosi puoliksi, sillä se on ainoa tapa edetä rauhanomaisesti.

Aseta rajat ja pidä niistä kiinni.

Avioero voi olla vaikea ja tunteisiin vetoava prosessi, mutta on tärkeää muistaa, että sinä hallitset tilannetta. Sinä saat päättää, kuinka paljon jaat puolisosi kanssa, ja sinä saat päättää, mistä on mukava keskustella.
On ok asettaa rajat ja pitää niistä kiinni. Jos et ole valmis puhumaan jostain asiasta, älä tunne, että sinun on pakko. Kyse on sinun elämästäsi, ja sinulla on oikeus yksityisyyteen.
Muista, että tämä on itsehoidon aikaa. Pidä siis huolta itsestäsi sekä fyysisesti että henkisesti.

Ole kunnioittava

Avioeron yhteydessä on olennaista kunnioittaa toisianne. Muistakaa, että olette edelleen aviomies ja vaimo, vaikka olisitte kuinka vihaisia tai loukkaantuneita.
Olkaa kohteliaita ja yrittäkää pitää erimielisyydet mahdollisimman vähäisinä. Ette ehkä voi pysyä yhdessä, mutta se ei tarkoita, ettette voi erota toisistanne arvokkaasti.

Päästä irti menneisyydestä

Se ei ole helppoa, mutta sinun on päästettävä irti menneisyydestä ja keskityttävä tulevaisuuteen. Tämä on luultavasti yksi haastavimmista asioista, mutta se on välttämätöntä, jos haluat jatkaa eteenpäin.
Menneisyys on mennyttä, eikä sitä voi muuttaa. Tehty mikä tehty, on tehty, ja on aika hyväksyä se. On vaikeaa päästää irti jostain itselle tärkeästä, mutta sinun on muistettava, että suhde on ohi. Sinun on päästettävä irti katkeruudesta, kaunasta ja kaunasta.
Se ei tule olemaan helppoa, mutta se on sen arvoista. Kun vihdoin päästät irti menneisyydestä, vapautat itsesi jatkamaan eteenpäin ja rakentamaan itsellesi uuden elämän.

Mitä seuraavaksi?

Kun olet käynyt läpi avioeroprosessin, on aika keskittyä rakentamaan elämäsi uudelleen. Tämä on tilaisuus aloittaa puhtaalta pöydältä ja luoda itsellesi haluamasi elämä.
Se ei tule olemaan helppoa, mutta se on sen arvoista. Olet vahvempi ja viisaampi, kun olet käynyt tämän kokemuksen läpi. Ja voit katsoa taaksepäin ja todeta, että selvisit yhdestä vaikeimmista asioista, joita sinun on koskaan käytävä läpi.

Author profile

Ville Järvinen

Online-deittibloggaaja

Ville Järvinen on tunnettu online-deittibloggaaja parhaatdeittisivut.fi-sivustolla, joka tarjoaa arvokkaita oivalluksia ja vinkkejä menestyksekkääseen nettideittailuun.

Muita artikkeleita aiheesta blogi

 • Tinder SELECTin paljastaminen: Tinder: Nostamalla treffipelisi

  2023-12-19

  Tinder SELECTin paljastaminen: Tinder: Nostamalla treffipelisi

  Online-deittailun alati kehittyvässä maailmassa Tinder on tehnyt jälleen yhden uraauurtavan liikkeen, kun se on ottanut käyttöön eksklusiivisen Tinder SELECT -jäsenyyden. Tämä premium-jäsenyys, jonka tarkoituksena on parantaa deittikokemustasi, avaa ovet moniin ainutlaatuisiin etuihin, jotka erottavat sen tavallisesta Tinder-tarjonnasta. Tässä blogikirjoituksessa selvitämme, mitä Tinder SELECTillä on tarjottavanaan ja miten voit avata tämän eksklusiivisen deittialueen.

  Ville Järvinen

  Ville Järvinen

  Online-deittibloggaaja

  3 min read
 • Parhaat 30 Pickup Lines, jotka saavat sydämet lepattaa

  2023-12-12

  Parhaat 30 Pickup Lines, jotka saavat sydämet lepattaa

  Deittailun ja romantiikan maailmassa hyvin ajoitettu ja viehättävä iskurepliikki voi olla avain jään murtamiseen ja ikimuistoisen ensivaikutelman tekemiseen.

  Ville Järvinen

  Ville Järvinen

  Online-deittibloggaaja

  1 min read