Kategoriat

Blogi

Satunnaista seksiä harrastavien naisten häpäiseminen: On aika lopettaa leimautuminen.

2022-07-30

Satunnaista seksiä harrastavien naisten häpäiseminen: On aika lopettaa leimautuminen.

Olet deittisovelluksessa, ja löydät seksikkään miehen. Alatte jutella, ja nopeasti käy selväksi, että hän on kiinnostunut harrastamaan seksiä kanssasi. Sinä ja hänkin olette samaa mieltä. Sovitte tapaavanne rennon tapaamisen merkeissä.

Kuulostaa aika hauskalta illalta, eikö? No, joidenkin mielestä ei. Jos olet nainen, joka harrastaa satunnaista seksiä, yhteiskunta tuomitsee sinut todennäköisesti ankarasti. Sinua saatetaan kutsua lutkaksi tai huoraksi, ja sinua saatetaan pitää likaisena tai siveettömänä.
Miksi naiset tuomitaan edelleen niin ankarasti satunnaisen seksin harrastamisesta? On aika lopettaa leimautuminen.

Lutka-kiusaamisen määrittely ja miksi se on väärin.

Mitä yhteistä on sanoilla "lutka" ja "huora"? Niitä molempia käytetään viittaamaan seksuaalisesti siveettömiin naisiin, ja niihin molempiin liittyy paljon kielteisiä merkityksiä.
Lutkaksi häpäiseminen tarkoittaa naisen häpäisemistä hänen seksuaalisten päätöstensä ja käyttäytymisensä vuoksi. Se on tapa kontrolloida naista ja pitää hänet kurissa saamalla hänet tuntemaan syyllisyyttä ja häpeää seksin harrastamisesta. Slut-shaming on väärin monesta syystä: se on seksististä, se on loukkaavaa ja se vahvistaa raiskauskulttuuria.
Miksi me siis edelleen teemme sitä? Vastaus on monimutkainen, mutta se liittyy siihen, että elämme yhteiskunnassa, joka arvostaa siveyttä ja puhtautta seksuaalisen vapauden ja itsenäisyyden sijaan.

Miesten ja naisten välinen kaksinaismoraali seksin suhteen

Miesten ja naisten välillä on selvä kaksinaismoraali seksin suhteen. Naisia häpäistään satunnaisen seksin harrastamisesta, kun taas miehiä ylistetään siitä. 
Miksi naiset tuomitaan edelleen niin ankarasti satunnaisen seksin harrastamisesta? Vastaus on yksinkertainen: se johtuu siitä, että yhteiskuntamme on rakennettu patriarkaattisen järjestelmän varaan. Patriarkaatissa miehillä on kaikki valta, ja naiset ovat totemipaalun alapäässä. Tämä vallan epätasapaino tarkoittaa, että miehet voivat tehdä seksuaalisesti mitä haluavat ilman seurauksia, kun taas naisia tuomitaan ja valvotaan jatkuvasti.
On aika lopettaa satunnaista seksiä harrastavien naisten leimaaminen. Meidän on luotava yhteiskunta, jossa naiset nähdään tasavertaisina miesten kanssa ja jossa he saavat ilmaista seksuaalisuuttaan haluamallaan tavalla.

Lutka-kiusaamisen vaikutus naisten mielenterveyteen

Slut-shamingilla voi olla tuhoisa vaikutus naisten mielenterveyteen. Kun naisille sanotaan jatkuvasti, että he ovat "lutkia" tai "huoria", koska he harrastavat satunnaista seksiä, se voi johtaa itseinhoon, huonoon itsetuntoon ja jopa masennukseen.
Tällainen häpäisy voi myös vaikeuttaa naisten mahdollisuuksia muodostaa terveitä suhteita muihin ihmisiin, niin romanttisia kuin platonisia. Voi olla vaikea luottaa toiseen, kun on koko elämänsä ajan opetettu, ettei ole tarpeeksi hyvä juuri sellaisena kuin on.

Miten vastustaa lutka-ihastelua?

Slut-shaming on tapa kontrolloida ja valvoa naisten seksuaalisuutta, ja siitä on tehtävä loppu.
Jos sinua häpäistään, parasta, mitä voit tehdä, on vastustaa sitä. Älä anna kenenkään saada sinua tuntemaan syyllisyyttä tai häpeää siitä, kuka olet ja mitä teet. Muista, että sinulla on oikeus ilmaista itseäsi seksuaalisesti miten haluat, eikä kenelläkään ole oikeutta tuomita tai häpäistä sinua siitä.
Sinun on myös varustettava itsesi tiedolla. Kouluttaudu lutkaksi häpäisemisestä ja siitä, miksi se on väärin. Mitä enemmän tietoa sinulla on, sitä paremmin olet valmistautunut vastustamaan kaikkia, jotka yrittävät häpäistä sinua.

Kun toiset naiset tekevät slut-shamingiä

Kun toiset naiset tekevät slut-shamingia, se voi olla vielä vahingollisempaa kuin silloin, kun sitä tekevät miehet. Tämä johtuu siitä, että naisten pitäisi olla liittolaisia ja tukea toisiaan, ei tuomita ja arvostella toisiaan heidän valinnoistaan.
Vielä turhauttavampaa on se, että lutkaksi häpäisy tulee usein naisilta, jotka harrastavat satunnaista seksiä. Tämä osoittaa, että ei ole olemassa yhtä oikeaa tapaa olla nainen ja että jokaisen naisen pitäisi olla vapaa tekemään omat valintansa ilman tuomitsemista.

Miksi jokaisella naisella pitäisi olla oikeus nauttia satunnaisesta seksistä?

slut-shaming on tapa kontrolloida naisten seksuaalisuutta saamalla heidät häpeämään seksistä nauttimista. Liian usein meille kerrotaan, että jos harrastamme satunnaista seksiä, olemme likaisia, moraalittomia ja lutkamaisia. Tämä ei voisi olla kauempana totuudesta.
Jokaisella naisella pitäisi olla oikeus nauttia satunnaisesta seksistä ilman tuomitsemista tai leimaamista. Se on hauska ja terve tapa tutustua seksuaalisuuteemme, eikä se tee meistä vähemmän naisia. Lopetetaan siis lopullisesti lutkaksi häpäisy ja juhlitaan naisia, jotka rakastavat satunnaista seksiä!

Johtopäätös

Saatat ihmetellä, miksi tänä päivänä naisia häpäistään yhä siitä, että he harrastavat satunnaista seksiä. Vastaus on monimutkainen, mutta se tiivistyy siihen, että yhteiskuntamme on täynnä puritaanisia arvoja, jotka sanelevat, että naisten pitäisi olla puhtaita ja siveellisiä.
Tämän vanhan ajattelutavan on muututtava, ja meidän on alettava arvostaa naisia heidän seksuaalisen autonomiansa vuoksi. Mene siis nettiin tai offlineen ja ota se yhden illan juttu - sinulla on oikeus nautintoosi aivan yhtä paljon kuin kenellä tahansa miehellä.

Author profile

Mira Karvinen

Online-treffiasiantuntija

Mira Karvinen, arvostettu online-treffiasiantuntija parhaatdeittisivut.fi-sivustolla, jakaa arvokasta tietoa ja käytännön vinkkejä menestyäkseen online-treffeillä.

Muita artikkeleita aiheesta blogi

 • Tinder SELECTin paljastaminen: Tinder: Nostamalla treffipelisi

  2023-12-19

  Tinder SELECTin paljastaminen: Tinder: Nostamalla treffipelisi

  Online-deittailun alati kehittyvässä maailmassa Tinder on tehnyt jälleen yhden uraauurtavan liikkeen, kun se on ottanut käyttöön eksklusiivisen Tinder SELECT -jäsenyyden. Tämä premium-jäsenyys, jonka tarkoituksena on parantaa deittikokemustasi, avaa ovet moniin ainutlaatuisiin etuihin, jotka erottavat sen tavallisesta Tinder-tarjonnasta. Tässä blogikirjoituksessa selvitämme, mitä Tinder SELECTillä on tarjottavanaan ja miten voit avata tämän eksklusiivisen deittialueen.

  Ville Järvinen

  Ville Järvinen

  Online-deittibloggaaja

  3 min read
 • Parhaat 30 Pickup Lines, jotka saavat sydämet lepattaa

  2023-12-12

  Parhaat 30 Pickup Lines, jotka saavat sydämet lepattaa

  Deittailun ja romantiikan maailmassa hyvin ajoitettu ja viehättävä iskurepliikki voi olla avain jään murtamiseen ja ikimuistoisen ensivaikutelman tekemiseen.

  Ville Järvinen

  Ville Järvinen

  Online-deittibloggaaja

  1 min read